El CrossFit, una activitat també per a infants

CrossFit Lynx ha desenvolupat un entrenament adaptat als més menuts


  • Comparteix:

Una sessió de Crossfit a Crossfit Lynx / Foto: Cedida

Una sessió de Crossfit a Crossfit Lynx / Foto: Cedida

Generalment s'entén que el CrossFit és una activitat física adreçada només als adults. A causa de la seva càrrega de treball i l'elevada intensitat, es pot suposar que els infants no el poden practicar. Idea equivocada, perquè també pot anar adreçada als més menuts.

A Crossfit Lynx han desenvolupat l'activitat CrossFit Kids, un programa d'entrenament, que, tal com assegura Sira Armengou, entrenadora del gimnàs, "s'adapta, específicament, al creixement i a les habilitats dels infants". A més, Armengou explica que, "comencem escalfant amb jocs i seguidament, treballem amb exercicis de motricitat, cooperació, i d'equip". Paral·lelament, Armengou comenta que intenten transmetre els mateixos valors i disciplina que als adults.

CrossFit Kids va néixer arran de la pandèmia. En el cas del gimnàs Lynx, molts practicants d'aquest esport són pares i mares de famílies amb infants. Tal com explica Armengou, "durant el confinament fèiem entrenaments virtuals, i vèiem, a través de la pantalla, com moltes criatures es posaven a fer exercici amb els seus pares". Un cop als gimnasos, les famílies van demanar alguna activitat adreçada als infants, i així és com es va crear CrossFit Kids. "Al gimnàs tenim un equip d'entrenadors i entrenadores formats en Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport (CAFE) i també en Educació Infantil, per tant, va ser fàcil dissenyar diversos entrenaments adaptats als més petits", explica Sira Armengou.

Actualment, l'activitat es realitza els dissabtes al matí d'11:30 a 13h. i està formada per un grup d'infants d'edats diverses, entre els 5 i els 10 anys. Sobre això, Armengou assegura que, "és interessant perquè així podem treballar la cooperació i altres valors, en grup".


Sira Armengou

Ho fem perquè els nens es moguin, al gimnàs faries un escalfament primer i amb ells és més fer jocs, també els posem en parelles i com són de diferents edats treballem molt la cooperació perquè el grans ajudes als petits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.