Ja està en funcionament el mòdul de suport per a la Covid-19 del CAP de Sant Cugat

L'estructura està situada al costat del CAP i permetrà separar en espais l'assistència Covid de la no Covid


  • Comparteix:

El mòdul de suport del CAP Sant Cugat per a pacients de Covid-19 ha entrat en funcionament aquest dijous. L'espai, que va començar a instal·lar-se a finals de febrer, és una estructura de 45 metres quadrats situada just al costat del centre santcugatenc on, bàsicament, s'atendran els contactes de persones contagiades de coronavirus.

La mesura forma part del pla d'enfortiment i transformació de l'atenció primària de Salut amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat i els processos, a més d'oferir més espai i confort i crear circuits diferents per no barrejar persones amb símptomes de Covid-19 amb persones amb altres patologies.

La directora del CAP Sant Cugat, la doctora Raquel Hernández, ha explicat que amb aquest mòdul "descol·lapsa espais que estaven molt plens". Fins ara, les PCR a contactes estrets es feien en dos espais: al CAP Sant Cugat s'atenia als adults i al CAP Can Mates, els infants. Ara s'unifica l'espai per a aquests casos.

El mòdul disposa d'una pèrgola exterior que servirà de zona d'espera i a l'interior s'hi han habilitat tres zones diferenciades. S'hi faran les proves PCR de contactes per a persones adultes i l'horari és de nou del matí a dos quarts de vuit del vespre.

Salut té previst instal·lar, de moment, 120 mòduls d'aquestes característiques arreu de Catalunya, una xifra que podria ampliar-se segons les necessitats de cada territori. Es preveu que aquests espais facin servei durant entre dos i quatre anys i la gestió anirà a càrrec dels mateixos equips d'atenció primària.


Raquel Hernández

Descol·lapsa espais que teníem molt plens de gent. Ens serveix per treure part de la patologia Covid-19, de proves PCR a contactes d'adults i infants. Fins ara els adults estavan a respiratori i els infants a Can Mates. Hi ha dos espais que milloraran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.