L'ACA comença les obres per ampliar i remodelar la depuradora de Rubí, amb una inversió de 7,1 milions

La planta, que també dona servei a Sant Cugat, incrementarà en un 50% la seva capacitat amb una tercera línia de tractament biològic


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la depuradora de Rubí, que dona servei també a Sant Cugat / Foto: ACN

Imatge d'arxiu de la depuradora de Rubí, que dona servei també a Sant Cugat / Foto: ACN

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha iniciat les obres per ampliar i remodelar la depuradora de Rubí, pressupostades en 7,1 milions d'euros. L'actuació, amb una durada de 16 mesos i mig, ha de servir per incrementar en un 50% la capacitat de tractament de les instal·lacions, que també donen servei a Sant Cugat. En concret, es construirà una tercera línia de tractament biològic, consistent en un nou reactor i un decantador, amb l'objectiu de millorar la qualitat de l'aigua tractada. Així, la depuradora disposarà de tres línies que treballaran en paral·lel. El director de l'ACA, Lluís Ridao, ha visitat les obres aquest dimecres i ha assegurat que 'els treballs permetran aconseguir una aigua de millor qualitat per al medi i garantir altres usos, com el reg'.

L'ampliació d'aquesta depuradora està inclosa a la planificació hidrològica 2016-21 i servirà per millorar la capacitat de la planta i la qualitat de l'aigua tractada, segons destaca l'ACA en un comunicat, on assenyala que es contribuirà a la millora mediambiental de la conca del Llobregat. Les obres es duran a terme en la mateixa parcel·la on s'ubica l'actual depuradora.

La depuradora de Rubí es va posar en servei el 1994 i es va ampliar el 1999. Té una capacitat per tractar 27.000 metres cúbics per dia, equivalent a una població de 135.000 habitants, i disposa de prop de 13 quilòmetres de xarxa de col·lectors. A més dels treballs de millora, la depuradora està inclosa dins del pla d'eficiència energètica de l'ACA i es preveu incrementar la producció i ús de biogàs, reduint la petjada de carboni.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.