Així serà la Setmana Santa: sense sortir de Catalunya i sense reunions familiars dins de casa

El Procicat prorroga les actuals restriccions contra la Covid-19 fins al 9 d'abril


Temes relacionats

Sant Cugat encara la Setmana Santa amb un empitjorament dels indicadors de Covid-19 (25/mar/21)

Més misses, un Diumenge de Rams reduït i un Via Crucis a l'església: així viurà Sant Cugat la Setmana Santa (19/mar/21)


  • Comparteix:

Durant la Setmana Santa no es pot viatjar entre comunitats / Foto: ACN

Durant la Setmana Santa no es pot viatjar entre comunitats / Foto: ACN

El Procicat manté les restriccions actuals durant la Setmana Santa i fins al 9 d'abril. Fins ara, la ciutadania es podia moure per Catalunya amb les bombolles de convivència. El confinament perimetral a Catalunya es manté, però, una de les novetats, és que el Procicat ha determinat que les persones de bombolles diferents sí que poden viatjar conjuntament en qualsevol tipus d'autocar, sigui una línia regular o un de lloguer. A més, a partir d'aquest divendres, les trobades familiars i de caràcter social en espais públics tancats es limiten a un màxim de quatre persones, excepte si són convivents; i en espais privats no es permetran reunions si no són tots convivents.

La vigència de les mesures prorrogades pel Procicat serà des d'aquest divendres 26 de març i fins al divendres 9 d'abril, inclòs. Una data que, com ha explicat el secretari general de Salut, Marc Ramentol, permet "sobrepassar la Setmana Santa" i veure l'evolució de les dades epidemiològiques.

Durant la Setmana Santa no es podrà viatjar entre comunitats autònomes, excepte les Balears i les Canàries, sense causa justificada. La mobilitat laboral només es permet quan no es pot teletreballar. Pel que fa al toc de queda nocturn a Catalunya, es manté entre les deu de la nit i les sis del matí.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha remarcat que les trobades socials queden limitades a un màxim de quatre persones en espais tancats, excepte si són una mateixa bombolla, i de sis en espais públics oberts. A més, no es poden fer quedades familiars o de caràcter social en domicilis particulars, només poden reunir-se les persones convivents. El conseller també ha explicat que s'aixeca la prohibició d'obrir fires i atraccions no permanents.

La resta de restriccions continuen igual. Els bars i restaurants poden obrir de dos quarts de vuit del matí a cinc de la tarda. L'aforament màxim és del 30% a l'interior dels locals i del 100% a les terrasses. Tant a interiors com a exteriors s'han de garantir la distància mínima de dos metres entre taules i amb quatre comensals com a màxim, excepte si són un mateix grup bombolla, que el màxim és de sis. També es manté el servei per emportar de set de la tarda a deu de la nit, i a domicili fins a les onze.

De dilluns a diumenge poden obrir tots els comerços, els mercats no sedentaris, els centres comercials i els establiments de més de 800 metres quadrats. En tot cas, no poden superar el 30% de l'aforament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.