'El 112 ens va guiar per telèfon per reanimar l'home inconscient de Collserola'

Cugat Mèdia parla amb un dels ciclistes que va socórrer l'home accidentat, que finalment va morir a l'Hospital de la Vall d'Hebron


  • Comparteix:

Des del 112 van anar explicant als ciclistes com fer la reanimació / Foto: ACN

Des del 112 van anar explicant als ciclistes com fer la reanimació / Foto: ACN

El Xavi és un dels ciclistes que va intentar reanimar l'home de 52 anys que va ser trobat aquest diumenge al vespre, inconscient, al camí de Sant Medir. El santcugatenc tornava cap a casa, després d'una sortida amb bicicleta amb el seu germà, quan es va topar amb tres persones que estaven atenent l'home accidentat. Mentre esperaven l'assistència mèdica, que es va haver de desplaçar amb helicòpter, els auxiliars circumstancials van intentar reanimar el ferit seguint les instruccions del 112. L'home va morir aquella mateixa nit a l'Hospital de la Vall d'Hebron.

El Xavi ha explicat a Cugat Mèdia que l'home estava totalment inconscient quan ell va arribar al lloc dels fets. El ciclista també ha comentat que a primer cop d'ull semblava que havia caigut de cara, ja que "no tenia cap ferida, però tenia tota la part de davant plena de sorra i de polsim: la cara, la samarreta i els pantalons". Segons ha relatat, mentre esperaven ajuda professional, des del 112 els van donar instruccions de tot el que havien d'anar fent. "Ens van guiar sobre com fer un massatge cardíac a l'home per intentar reanimar-lo i ens van recomanar que ens anéssim alternant cada dos o tres minuts per no cansar-nos".

Al cap d'uns vint minuts van arribar dos helicòpters. El primer va ser el de bombers, del qual es van haver de despenjar dos dels agents, "perquè no hi havia cap clariana a prop on aterrar". Els bombers van prosseguir amb la reanimació amb l'ajut i suport dels ciclistes. Tot seguit va arribar el segon helicòpter amb l'equipament mèdic i, finalment, va poder arribar la Policia Local, una ambulància i l'ADF. Els ciclistes encara van esperar més de trenta minuts allà mentre els sanitaris intentaven estabilitzar la víctima i, finalment, una hora més tard d'haver-se aturat al mig del camí, van marxar cap a casa.

Tot i que mentre atenien l'home tots els testimonis van mantenir la calma, el Xavi ha confessat que "va ser molt dur" i que l'accident l'ha fet pensar "com de ràpid et pot canviar la vida". A més, arran dels fets, el ciclista s'ha començat a plantejar la importància de sortir a fer esport sol o acompanyat, el perill de no conèixer la ruta, les conseqüències d'estar en baixa forma o la necessitat d'anar identificat, entre altres coses. "Quan vius un succés així, t'ho planteges una mica tot", ha assegurat.


Xavi (ciclista)

La situació no és agradable i et fa pensar com de ràpid et pot canviar la vida en qualsevol moment. Et genera dubtes sobre sortir sol o amb grup per Collserola. Quan vius un succés d'aquest tipus et replanteges moltes coses.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.