Els Agents de Civisme formaran part de l'estructura de l'Ajuntament

Fins ara han funcionat amb plans d'ocupació temporals, però el govern ara vol integrar-los de manera estable


  • Comparteix:

L'alcaldessa Mireia Ingla, el tinent d'alcaldia Pere Soler, la tinenta d'alcaldia Elena Vila i el regidor de Seguretat de Ciutadania, Francesc Carol, amb el servei d'Agents de Civisme / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

L'alcaldessa Mireia Ingla, el tinent d'alcaldia Pere Soler, la tinenta d'alcaldia Elena Vila i el regidor de Seguretat de Ciutadania, Francesc Carol, amb el servei d'Agents de Civisme / Foto: Ajuntament (Lali Puig)

L'Ajuntament de Sant Cugat consolidarà el servei d'Agents de Civisme incorporant-lo dins l'estructura municipal abans que s'acabi el mandat. També volen que adquireixin eines i elements propis, cosa que suposarà destinar-hi una part del pressupost municipal a aquest àmbit. Els agents cívics, que es van posar en marxa a la ciutat l'any 2016, fins ara funcionaven a través de plans d'ocupació temporal. Abans del 2023 el govern té l'objectiu de convertir el servei en estable.

El tinent d'alcaldia de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, ha anunciat que "per primera vegada els Agents de Civisme començaran a formar part del pressupost municipal". Soler ha explicat que això suposarà no dependre tant de protecció civil i de la Policia Local.

A Sant Cugat, que ja ha tingut 40 agents cívics des del 2016, la seva figura va cobrant força amb el pas dels anys i cada vegada més municipis aposten per aquest servei. La seva feina consisteix a dur a terme tasques d'informació, sensibilització i promoció d'actituds cíviques per tal de fomentar la bona convivència a la ciutat. El regidor de Seguretat de Ciutadania, Francesc Carol, ha remarcat la seva importància tot dient que són "un element imprescindible, una eina que reforça moltes figures de la prevenció i el suport d'altres conjunts de treballadors a l'Ajuntament".

Des que va començar la pandèmia, la seva tasca s'ha tornat encara més important. L'Agent de Civisme Oriol Garcia comenta que s'estan encarregant de tot el relacionat amb mascaretes, distància social i compliment de mesures a les terrasses i bars. També van donar suport al dispositiu de les eleccions al Parlament de Catalunya del 14 de febrer.








Pere Soler

"Per primera vegada els Agents de Civisme començaran a formar part del pressupost municipal, això vol dir que ja no es dependrà tant de protecció civil o la policia local. Començarem a intentar que els Agents de Civisme tinguin eines i elements propis".

Francesc Carol

"Són un element imprescindible, una eina que reforça moltes figures de la prevenció i del suport d'altres conjunts de treballadors de l'Ajuntament. Encoratjar-vos a seguir, felicitar-vos i endavant amb aquesta gran feina".

Oriol Garcia

"El tema mascaretes, el tema distància social, el tema dels bars i les terrasses..."




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.