'L'AstraZeneca continua sent segura, s'ha vacunat a molta població i el nombre de trombes és petit'

Més de 12.800 persones han rebut ja la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 a Sant Cugat


Temes relacionats

Resol tots els dubtes sobre el pla de vacunació actual (21/abr/21)


  • Comparteix:

A Sant Cugat, 1.185 persones han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 en 48 hores. El CAP de Sant Cugat és un dels punts on s'està duent a terme aquesta campanya de vacunació i s'ha habilitat una zona del centre mèdic dedicada, exclusivament, a les administracions de la Pfizer i AstraZeneca. Tot i la por de la ciutadania a punxar-se amb aquesta segona vacuna per una 'possible relació' amb els casos de trombes, els professionals sanitaris asseguren que l'AstraZeneca 'continua sent segura'. Avui dia, la ciutat acumula 12.810 persones amb la primera administració i 4.901 amb les dues.

La cap d'infermeria del CAP de Sant Cugat, Íngrid Serra, ha detallat en declaracions a Cugat Mèdia que la Pfizer s'està administrant a majors de 80 anys i "aviat" es començarà a vacunar a pacients de 79 i 78. D'altra banda, s'està vacunant amb AstraZeneca a cuidadors i treballadors de residències d'entre 60 i 65. De fet, aquest dimecres, el Ministeri de Sanitat recomanava no utilitzar aquesta vacuna a menors de 60 anys per una "possible relació" amb els casos poc freqüents de trombes detectades en alguns vacunats, segons les conclusions de l'Agència Europea del Medicament.

"Entenc que la gent s'espanti", assegura la cap d'infermeria, que remarca que "les reaccions adverses" de l'AstraZeneca s'han donat en "casos molt minoritaris". Serra ha enviat un missatge de tranquil·litat a la ciutadania: "Continua sent una vacuna molt segura perquè s'ha vacunat a moltíssima població i el nombre de casos ha estat molt petit".

Serra també ha remarcat que, actualment, s'estan administrant de mitjana unes 600 dosis de la vacuna contra la Covid-19 cada setmana a cada CAP de Sant Cugat, i que el ritme de vacunacions "ha anat augmentant". "És la nostra màxima prioritat", remarca, i afegeix que "posem a vacunar tots els equips d'infermeria que podem".

Després de tants mesos de pandèmia, la ciutadania esperava amb ganes poder-se vacunar. És el cas del veí de Sant Cugat Frederic Sallarès, que ha posat "un 10" a tot el procés de rebre la vacuna. Sallarès, que és una persona de risc, ha posat èmfasi en la "il·lusió" de rebre la primera dosi i desitja poder tenir "una mica més de llibertat".






Íngrid Serra

Sempre hem estat depenent de les dosis que arriben. Per nosaltres, és la màxima prioritat. Per tant, tots els equips d'infermeria que puguem tenir vacunant, els posem a vacunar.

Íngrid Serra

Si ara tallen o limiten tant la franja és perquè hi ha hagut casos molt puntuals a altres franges d'edat. La vacuna continua valent la pena. Les reaccions adverses que hem pogut veure són casos molt minoritaris, però entenc que la gent s'espanti. Així i tot, continua sent una vacuna molta segura perquè s'ha vacunat a moltíssima població i el nombre de casos és molt petit.

Frederic Sallarès

Portem un any i jo sóc persona de risc, tenia moltes ganes. Espero que, amb aquest mes que encara em queda de calvari, pugui tenir una mica més de llibertat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.