L'escola Thau reactiva el projecte d'aprofitament alimentari 'Recooperem'

Una iniciativa amb doble objectiu: assolir les necessitats alimentàries d'aquells que ho necessitin i combatre el malbaratament


  • Comparteix:

Alguns les lots que es preparen a l'escola Thau de Sant Cugat / Foto: Thau

Alguns les lots que es preparen a l'escola Thau de Sant Cugat / Foto: Thau

L'escola Thau torna a posar en marxa, després de mesos d'aturada a causa de la pandèmia, el projecte d'aprofitament alimentari 'Recooperem'. La iniciativa, que impulsen els alumnes de 4t d'ESO, té dos objectius: assolir les necessitats alimentàries de la població que ho necessiti i reduir el malbaratament alimentari. Tot plegat es fa possible des del menjador del centre, que fa arribar els aliments a l'entitat que ho gestiona, el Grup de Dones de la Creu d'en Blau, de les Planes.

Es tracta d'una proposta que va, en certa manera, a demanda: l'escola truca a l'associació planenca per saber si necessiten en aquell moment els aliments. Posteriorment, els voluntaris de l'escola els porten els aliments en cotxes particulars. Per combatre el malbaratament, el menjar que sobra del menjador (que no ha estat en contacte amb ningú), es congela.

De moment el projecte té la implicació de l'alumnat de 4t d'ESO, que prepara el menjar per al Grup de Dones de la Creu d'en Blau. La directora del centre, Mònica Santamaria, confia que "si no és en aquest curs, el que ve intentarem que sigui un projecte compartit entre els adults, els infants i joves". La directora també ha explicat que des que s'ha reactivat el projecte ja s'han fet dues entregues d'aliments.

Malgrat tots els inconvenients que s'han trobat per poder tirar la iniciativa endavant, des del centre celebren l'empenta. De fet, explica Santamaría, "des de la cuina ja s'ha observat que s'ha reduït la quantitat de menjar que es llençava".




Mònica Santamaria

"Si no és aquest curs, el curs vinent segur que intentarem que pugui ser realment un projecte compartit entre adults, infants i joves".

Mònica Santamaria

"Malgrat tot, la valoració és positiva. Uns dels objectius és reduir el malbaratament alimentari. Des de la cuina s'ha observat que s'ha reduït una mica la quantitat de menjar que es llençava".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.