L'Ajuntament estudia quines parts del Bar Catalunya es poden declarar Bé d'Interès Patrimonial

Així ho ha explicat l'alcaldessa Mireia Ingla al 'Línia directa', on també ha respost preguntes de la Zona de Baixes Emissions i de Sant Jordi


  • Comparteix:

L'Ajuntament de Sant Cugat continua treballant per poder declarar Bé Cultural d'Interès local el Bar Catalunya i protegir l'edifici. Així ho ha confirmat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia directa' de Cugat Mèdia, on també ha remarcat que l'equip de govern va 'partir de zero' perquè 'cap altre Ajuntament s'havia plantejat que el bar s'havia de conservar'. Al programa d'aquest divendres, l'alcaldessa també ha respost dubtes i preguntes de la ciutadania sobre la diada de Sant Jordi, la Zona de Baixes Emissions (ZBE) i de l'escola La Mirada, entre d'altres.

El programa 'Línia directa' és un espai mensual on l'alcaldessa respon les preguntes que els ciutadans fan arribar a través de Cugat Mèdia.

Bar Catalunya
Preguntada per Robert Fortea sobre els plans de futur a l'edifici del Bar Catalunya, l'alcaldessa ha explicat que l'equip de govern ha hagut de "partir de zero", ja que "cap ajuntament anterior havia previst que el bar tenia valor" i no està inclòs al catàleg de conservació. Després de suspendre la llicència d'edificació que permetria enderrocar l'edifici, el consistori continua treballant per "protegir" el Bar Catalunya i declarar-lo Bé d'Interès Patrimonial. Així i tot, Mireia Ingla ha remarcat que encara no saben quines parts de l'edifici es podran conservar.

La Mirada
L'Ajuntament continua defensant el projecte definitiu de l'escola La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres davant el constant rebuig a la seva ubicació. L'alcaldessa ha respost a la pregunta del Jesús Bosch que "l'obsessió" de l'equip de govern és "complir el projecte" i "garantir serveis públics de qualitat a totes les persones i barris" de Sant Cugat. Ingla també ha recordat que es tracta d'una decisió "avalada" per la Generalitat i el compromís de l'Ajuntament de destinar 300.000 euros a restituir els arbres talats al bosc a la ubicació inicial de l'edifici.

Zona de Baixes Emissions
L'alcaldessa també ha respost diverses preguntes relacionades amb la posada en marxa de la Zona de Baixes Emissions (ZBE) a Sant Cugat i ha assegurat que es contemplen excepcions com, per exemple, per a persones amb mobilitat reduïda i concedir permisos excepcionals per dur a terme activitats essencials o imprescindibles.

D'altra banda, Ingla també ha explicat que treballen per implantar un nou 'park and ride', en concret a la zona de Can Mates i la seu de Boehringer Ingelheim. Des del consistori recorden que l'horari de la ZBE distingeix entre dies laborals i festius, però que no inclou el mes d'agost.

Sant Jordi
A dues setmanes del 23 d'abril encara no hi ha res definit sobre com Sant Cugat podrà celebrar Sant Jordi. Ara bé, al 'Línia directa', l'alcaldessa ha avançat, a la pregunta de Josep Arcas, que, tenint en compte l'actual situació sanitària, no es podran instal·lar les tradicionals parades al carrer. No es descarta que les floristeries i llibreries sí que puguin ubicar una paradeta a les portes del seu local. L'Ajuntament està esperant una confirmació del Procicat per poder concretar com es viurà aquesta diada.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.