El Castell de Canals descobreix la història de Valldoreix a través de dues visites guiades

L'historiador Juanjo Cortés i l'arqueòleg Eduard Píriz han apropat als visitants a les restes històriques de la fortificació


  • Comparteix:

L'EMD de Valldoreix ha organitzat la primera visita guiada a les restes del Castell de Canals. L'arqueòleg Eduard Píriz i l'historiador Juanjo Cortés han dirigit i exposat les darreres troballes realitzades a les excavacions donant a conéixer als veïns part de la història del territori. Una seixantena de persones s'han aplegat a les dues visites organitzades per descobrir les diferents zones recentment descobertes de la domus fortificada.

L'espai està integrat per un celler, una zona d'emmagatzematge d'aliments, unes quadres i diferents sitges, forats on es guardava els cereals. A més, han explicat als visitants altres troballes com vaixelles o monedes de plata de Jaume I que daten del segle XIII.

De moment, l'EMD de Valldoreix no té plantejat fer noves visites. Però sí té la intenció que quan segueixin avançant amb les restauracions del Castell de Canals, l'espai es reobri per rebre més visites i ser un monument on s'apropin els ciutadans per conèixer la història.

L'arqueòleg Eduard Píriz ha exposat els propers passos que faran entorn de l'excavació i conservació del Castell de Canals. Píriz ha assenyalat que "tenim la intenció de cobrir el primer pis i refer l'arc tant de les parts antigues com les noves del Castell". A més, l'arqueòleg ha explicat que també volen "museïtzar aquest espai que facilitarà l'enteniment del Castell".




Eduard Píriz

Volem refer les parts noves i les antigues per entendre millor el castell i la seva conservació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.