Els inconvenients de viure a tocar d'un punt de recollida de voluminosos

Un veí de Valldoreix explica a Cugat Mèdia la seva indignació amb la normativa de voluminosos de la vila


  • Comparteix:

La cantonada de Francès, al Passeig Sol, plena de mobles vells i altres voluminosos / Foto: Cedida

La cantonada de Francès, al Passeig Sol, plena de mobles vells i altres voluminosos / Foto: Cedida

El veí de Valldoreix Paris Francès ha expressat a Cugat Mèdia la seva indignació amb la normativa actual de recollida de voluminosos de l'Ajuntament. Segons explica, a Sant Cugat els objectes voluminosos es deixen al costat dels contenidors, però com que a Valldoreix la recollida es fa porta a porta i no hi ha contenidors, aquest tipus de deixalles s'han de dipositar a les cantonades. 'Tot el barri ja ha identificat la nostra cantonada com la deixalleria de Valldoreix', assegura Francès. Aquest tipus de deixalles de grans dimensions li han ocasionat diversos desperfectes a la façana, al comptador i a les canonades. El valldoreixenc ha lamentat 'haver de pagar les conseqüències d'una normativa mal feta'.

A banda dels mobles que els veïns deixen a la seva cantonada seguint aquesta normativa "mal feta", Francès també ha explicat que els operaris de la zona hi dipositen les bosses de runes quan finalitzen l'obra. A més, "hi ha gent que hi deixa escombraries, cosa que no és correcte", i molts no respecten el dia de recollida, "de manera que tenim trastos davant de casa tota la setmana".

Després de queixar-se sense resposta a l'Ajuntament i a l'EMD des que es va traslladar a aquesta casa del Passeig Sol, ja fa tres anys, aquest dijous ha trobat un avís de sanció a la seva cantonada. Aquesta ha estat la gota que ha vessat el got perquè Francès publiqués a través de Twitter el problema que està vivint i demanés explicacions al consistori.

Arran d'aquesta reclamació pública, des de l'EMD li han fet saber que ells "l'únic que poden fer és pedagogia amb etiquetes", però el valldoreixenc considera que ell no pot "educar absolutament tot el barri". Francès proposa "habilitar punts verds específics per als voluminosos a solars o a cantonades on no visqui ningú" per solucionar el problema.





Paris Frances

Amb etiquetes, amb bustiades i amb coses així no se soluciona el problema. El problema se soluciona canviant la normativa i habilitant punts verds en solars o en cantonades on no hi visqui gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.