El col·lectiu de farmacèutics de Sant Cugat critica la baixada de preus dels medicaments


  • Comparteix:

Les farmàcies de Sant Cugat consideren, igual que el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, que la baixada de preus dels medicaments aprovada pel govern espanyol és la 'solució fàcil' que aplica l'Estat per rebaixar la despesa farmacèutica. Des del Col·legi de Farmacèutics adverteixen, a més, que la baixada de preus pot causar algun problema puntual en l'abastiment de medicaments.

La decisió del govern espanyol de rebaixar en un 4,2% el preu d'uns 4.000 medicaments no ha estat especialment ben acollida entre el col·lectiu de farmacèutics. Des d'aquest gremi a Sant Cugat, la mesura és considerada com 'el camí més fàcil' que ha triat l'Estat per rebaixar la despesa farmacèutica. Així ho expressa Maria José Arévalo, portaveu del col·lectiu a la nostra ciutat.

Mª José Arévalo

Considerem que aquesta és una solució fàcil per contenir la despesa farmaceutica de l'estat.Podrien haver altres solucions que ataquessin el sí del problema.


Aquesta opinió és la que ha manifestat també el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, que qualifica aquesta mesura com 'una decepció' i com una sortida que no soluciona el problema de fons. Segons el vicepresident d'aquesta entitat, Jordi de Dalmases, la despesa en fàrmacs i en sanitat de l'Estat està molt per sobre del PIB i la baixada en els preus dels medicaments no solventa aquesta situació.

Des del sector farmacèutic adverteixen que, tot i que la mesura beneficia en certa manera l'usuari, es poden produir problemes puntuals en el subministrament dels medicaments. D'aquí poc, les farmàcies hauran de canviar els estocs i els envasos dels fàrmacs i això podria entorpir, de manera ocasional, la qualitat del servei de les farmàcies. Escoltem Jordi de Dalmeses

Jordi de Dalmases

A banda que lamesura sigui positiva pels usuaris, enspodem trobar amb problemes puntuals en l'abastiment de medicaments. Haurem de canviar molts estocs.


El preu dels medicaments a l'Estat espanyol és dels més baixos d'Europa i això provoca, segons el col·lectiu de farmacèutics, un comerç interestatal que puntualment pot provocar problemes d'abastiment al nostre país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.