El santcugatenc Sergi Cantó és el president del Col·legi Oficial d'Ambientòlegs de Catalunya


  • Comparteix:

El santcugatenc Sergi Cantó és el president del Col·legi Oficial d'Ambientòlegs de Catalunya, creat aquest any 2004 amb l'objectiu de consolidar la feina dels ambientòlegs i regular i ordenar la professió. Des d'aquest col·lectiu col·laboren amb les administracions per intentar contribuir, des de diferents àmbits, a millorar el medi ambient.

El Col·legi Oficial d'Ambientòlegs de Catalunya va néixer ara fa vuit mesos amb l'objectiu de consolidar la professió i amb la principal funció d'ordenar i regular la professió dels ambientòlegs.

El seu president, el santcugatenc Sergi Cantó, ha explicat al magazín 'Barra Lliure' d'aquesta emissora que des del Col·legi s'intenten realitzar tasques per millorar sobretot les necessitats de la societat catalana pel que fa al medi ambient.

Sergi Cantó

La principal funció és regular i ordenar la professió. Intentem aportar moltes coses en el tenma del medi ambient i realitzen tasques per intentar millorar les necessitats socials.


En aquest sentit, una de les tasques d'aquest Col·legi passa per col·laborar amb les administracions per impulsar polítiques a favor d'una major sostenibilitat. Cantó ha remarcat, per exemple, les ordenances d'estalvi d'aigua que s'apliquen a la nostra ciutat des de l'any 2002, ja que, segons ha dit, és molt important reduir el consum d'aigua a la nostra comarca. Per fer-ho, ha dit, hi ha moltes alternatives, com per exemple aprofitar les aigües pluvials o les aigües del subsòl.

Sergi Cantó

Hi ha molts consums d'aigües que són desorbitants. Hi ha molts municipis del vallès, i sobretot a Sant Cugat on el cosum està molt per sobre de la mitjana.


Mesures com aquesta i també la possibilitat de penalitat el consum excessiu d'aigua que s'està plantejament imposar en algun municipi haurien d'afavorir, segons aquest santcugatenc, la reducció del consum d'aigua que, al Vallès, està molt per sobre de la mitjana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.