L'Ajuntament i la Coordinadora per la Solidaritat volen impulsar grans projectes de ciutat nivell de cooperació


  • Comparteix:

La Coordinadora està imuplsant també una Taula per la Solidaritat que uneixi totes les entitats del municipi que fan tasques de sensibilització sobre aquests temes

La Coordinadora està imuplsant també una Taula per la Solidaritat que uneixi totes les entitats del municipi que fan tasques de sensibilització sobre aquests temes

L'Ajuntament de Sant Cugat aposta per potenciar grans projectes de ciutat en temes de solidaritat i cooperació. D'aquesta manera es volen unir esforços de l'administració i les diferents ONGs i entitats que treballen amb aquestes temes per tirar endavant projectes conjunts. D'altra banda, des de la Coordinadora per la Solidaritat s'està treballant també per crear una Taula de Solidaritat que englobi totes les entitats i associacions del municipi que facin una tasca de sensibilització sobre aquests temes.

L'Ajuntament i la Coordinadora de Solidaritat de Sant Cugat han acordat un nova línia de treball pel que fa a temes de cooperació i als projectes que es financin amb el 0,8% solidari del pressupost municipal, i que enguany ascendeix a més de 400.000 euros.

En aquest sentit, s'aposta per una cooperació allunyada de l'assistencialisme i que faci incidència, en canvi, en les causes estructurals dels problemes de desenvolupament dels països del Sud. També s'ha optat per potenciar 3 grans àrees geogràfiques com són l'Amèrica Llatina, la Mediterrània i el Sàhara, i, ja de cara als propers anys, per unir esforços i treballar en grans projectes de ciutat. Ho ha explicat el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

Volem evitar la disperció que hi ha amb petites iniciatives i ens agradaria, en un futur, que el treball conjunt amb les entitats permetés tenir grans projectes de ciutat.


Una altra gran aposta serà la de la sensibilització. D'aquesta manera, la partida solidària es reparteix amb un 65% del total per als projectes presentats per les entitats, un 20% per la cooperació directa que f l'Ajuntament, i el 15% restant serà per programes de sensibilització entre la societat.

Des de la Coordinadora per la Solidaritat de Sant Cugat, Alícia Barbero ha destacat la importància de treballar en aquesta línia i ha apuntat la voluntat d'unir els esforços de totes aquelles entitats i col·lectius que potser no es dediquen a la cooperació internacional però que estan sensibilitzades amb aquests temes. L'objectiu de la Coordinadora és poder constituir una Taula que englobi totes aquestes associacions.

Alícia Barbero

Aquesta Taula està en procés de constitiuir-se i per això fem una crida a tots els sectors socials de Sant Cugat perquè en formin part i s'integrin en aquest programa conjunt de sensibilització.


Altres aspectes destacats del Pla d'Actuació Municipal de Solidaritat per al 2005 són la voluntat de signar convenis de col·laboració amb algunes entitats com la UIP, la Càtedra Unesco per la Pau i els Drets Humans de la UAB i l'Observatori del Deute en la Globalitat.

Recordem també que ja està oberta la convocatòria per presentar projectes de cooperació i sensibilització, uns projectes que s'adequaran ja aquests nous criteris i que per primera vegada s'avaluaran externament i no des de l'Ajuntament i la Coordinadora, com es feia fins ara.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.