Comença una campanya informativa sobre el procés de normalització de treballadors estrangers


  • Comparteix:

Un centenar de persones han assistit a la primera xerrada informativa que ha organitzat l'Ajuntament sobre el procés de normalització de treballadors estrangers que s'obre aquest dilluns, 7 de febrer. L'acte, que ha anat a càrrec d'experts del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers (CITE) de la UGT, tindrà continuïtat en els propers dies, i té com a objectiu resoldre els dubtes de les persones immigrades que es volen acollir a aquest procés de regularització.

Des del 7 de febrer i fins el 7 de maig, el govern espanyol obre un procés de normalització de treballadors estrangers, que té com a objectiu regularitzar la situació laboral i de residència dels immigrants que puguin acreditar que porten un mínim de sis mesos a l'Estat espanyol.

L'Ajuntament ha iniciat una campanya informativa per tal d'ajudar al col·lectiu d'immigrants a acollir-se a aquest procés. Un centenar de persones ha assistit a la primera de les xerrades informatives que s'ha realitzat aquest divendres a la Casa de Cultura, a càrrec de membres de CITE, l'assessoria jurídica del sindicat UGT. Amb aquest tipus d'iniciatives, que es repetiran en els propers dies, l'Ajuntament vol facilitar les eines als nouvinguts perquè puguin regularitzar la seva situació. Ho explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon.

Toni Ramon

L'Ajuntament vol posar a l'abast del col·lectiu d'immigrants totes les eines necessàries en tot allò que depengui de nosaltres, com per exemple expedir el certificat d'empadronament mínim de 6 mesos.


A més, l'Ajuntament ha intensificat aquests dies el seu servei d'assessoria jurídica i laboral, incorporant sessions en grup els dimecres a la Casa Mònaco per tal d'aclarir dubtes particulars sobre el procés de normalització. També s'han iniciat sessions de formació per als tècnics municipals que treballen atenent el públic, per tal que estiguin preparats per explicar els detalls d'aquest procés.

D'altra banda, a finals de febrer s'organitzarà una xerrada destinada a empresaris, ja que aquest col·lectiu, com explica Toni Ramon, és fonamental perquè el procés de normalització de treballadors estrangers sigui un èxit.

Toni Ramon

Els empresaris tenen un paper crucial per aquesta normalització. Són els qui han de contractar aquestes persones. Si no posen de la seva part, no es podrà normalitzar la situació.


El servei d'assessoria jurídica i laboral de CC OO (AMIC) i de la UGT (CITE) col·laboren amb l'Ajuntament per facilitar el procés de normalització de treballadors estrangers, que es tancarà el 7 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.