Ja es poden demanar subvencions per al pagament del lloguer

Els ajuts pretenen facilitar l'accés i permanència a un habitatge de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'Oficina Local d'Habitatge de Sant Cugat / Foto: Lali Puig - Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'Oficina Local d'Habitatge de Sant Cugat / Foto: Lali Puig - Ajuntament

La sol·licitud d'ajuts per fer front a les despeses del lloguer ja es pot efectuar, fins al 4 de juny, a l'Oficina Local d'Habitatge (OHL). Es tracta d'una subvenció de la Generalitat que s'atorga en règim de concurrència competitiva per facilitar l'accés i permanència en un habitatge de lloguer, sobretot, a aquells sectors de la població en risc d'exclusió social. El tràmit es pot engegar telemàticament o presentacialment a l'OLH, demanant cita prèvia.

Requisits per optar als ajuts:
  • No pagar un lloguer mensual superior a 800 euros; en el de cas de família nombrosa i per a unitats de convivència amb algun membre amb discapacitat (mobilitat reduïda), 900 euros.
  • La unitat de convivència ha de tenir uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer i que no sobrepassi els límits establerts a les bases de la convocatòria (una persona adulta: límit 1,415633 vegades l'Indicador de renda de suficiència (IRSC); per cada persona addicional, 0,471878 vegades l'IRSC).
  • Cal estar empadronat i ser titular d'un contracte de lloguer de l'habitatge i que sigui el domicili habitual.
  • Haver pagat com a mínim tres rebuts de lloguer l'any 2021 i estar al corrent de pagament de les rendes en el moment de presentar la sol·licitud.
  • Pagar el lloguer per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per la persona administradora de la finca.
  • Complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.