L'escola Santa Isabel passa a mans del Liceu Politècnic

El Santa Isabel, amb més de 100 anys a Sant Cugat, conservarà el nom


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'escola Santa Isabel / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de l'escola Santa Isabel / Foto: Google Maps

L'escola Santa Isabel, nascuda fa 142 anys a Sant Cugat, cedirà la gestió al Liceu Politècnic. Segons un comunicat dirigit a les famílies, al qual ha tingut accés Cugat Mèdia, es tracta d'una mesura per fer front a la pèrdua d'alumnes dels darrers anys i garantir la continuïtat del centre i dels treballadors. Així, i tal com ha avançat el 'Tot Sant Cugat', el centre centenari traspassa la gestió, però mantindrà el nom.

La directora de l'escola Santa Isabel, Marta Pla, ha confirmat a Cugat Mèdia que l'escola mantindrà el nom, l'ideari franciscà i el projecte educatiu del centre. Segons ha explicat Pla, el canvi de titularitat "ha estat la solució que s'ha trobat perquè els nostres alumnes tinguin continuïtat en el projecte a l'ESO i al Batxillerat". L'edifici del Santa Isabel seguirà acollint l'alumnat d'Infantil i Primària, i els alumnes d'ESO i Batxillerat es traslladaran al Liceu Politècnic, al barri de Volpelleres de Sant Cugat.

El Liceu Politècnic va aterrar a la ciutat el curs 2018-2019, quan va traslladar la Secundària que tenia Rubí, i la va ampliar amb el Batxillerat.

En l'escrit adreçat a les famílies del Santa Isabel, l'equip directiu del Liceu Politècnic recorda que el seu origen és una petita escola de Rubí que també estava perdent alumnes i que el curs 2012-2013 va assumir un grup de professors. El curs següent ja van obrir la línia de secundària, que ha anat creixent fins haver de traslladar-la a Sant Cugat. De fet, van assumir el projecte amb 190 alumnes, destaca, i ara en té 370.

És per això que la direcció ha volgut també traslladar "tranquil·litat" al professorat del Santa Isabel davant aquesta decisió que, diuen, la comunitat de franciscanes ha pres amb "gran generositat i dolor", però com a solució per a la continuïtat de l'escola.


Marta Pla

Serà la titularitat del Liceu Politècnic la que gestionarà l'escola Santa Isabel, que continuarà sent l'escola Santa Isabel. Continuarem amb el nostre ideari franciscà, continuarem amb el nostre projecte educatiu i això és el més important que volem transmetre a les famílies, alumnes i a tot el personal i claustre de l'escola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.