La restauració de Sant Cugat celebra el relaxament de restriccions, malgrat que 'arriba tard'

L'oci nocturn es manté tancat i alerta que tornaran els botellots i les festes privades


  • Comparteix:

La restauració de Sant Cugat fa un pas més cap a la normalitat / Foto: Cugat Mèdia

La restauració de Sant Cugat fa un pas més cap a la normalitat / Foto: Cugat Mèdia

Els bars i restaurants de Sant Cugat fan un pas més cap a la normalització: a partir d'aquest diumenge, amb la caiguda de l'estat d'alarma, podran obrir portes de 7.30 h a 23 h, amb un aforament del 30% a l'interior i del 100% a les terrasses. Des del Gremi de Restauradors de Sant Cugat ho celebren i confien que després no s'hagi de tirar enrere. 'Amb el que teníem, hem d'estar il·lusionats i contents', ha explicat a Cugat Mèdia el president de l'entitat, Xavier Vendrell. També ho celebra la presidenta de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, Laura Garcia, que apunta, però, que la mesura arriba 'tard'. Garcia posa el focus en el fet que l'oci nocturn romandrà tancat (i ja van 14 mesos) i alerta que amb la caiguda del confinament nocturn hi haurà un repunt de botellots i de festes privades.

Vendrell, que confessa que des del gremi estan "esgotats", tant psicològicament com econòmicament, lamenta que l'administració ha tirat "pel dret" amb aquest nou paquet de restriccions. "Ho ha fet forçosament perquè s'acaba l'estat d'alarma", considera, i apunta que han optat per la via "fàcil". En tot cas, es qüestiona si aquesta obertura abrupta és la millor opció: "S'hauria d'haver fet paulatinament".

Per la seva banda, Garcia recorda que les mesures són un pas endavant, però només permeten que a la nit pugui haver-hi un torn de sopars.

Un oci nocturn ofegat
Des de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn posen el focus en la situació de les discoteques, pubs i bars musicals. Laura Garcia recorda que aquests establiments encara no tenen una data de reobertura a l'horitzó i que estan "a l'expectativa". Posa en valor la tasca reivindicativa que ha fet el sector, que ha aconseguit el compromís per part de la Generalitat d'atorgar tres ajudes, de les quals només ha cobrat una.

Davant la retirada del confinament nocturn, la presidenta de l'entitat alerta que tornaran les festes al carrer i a cases. "Un altre cop hem d'aguantar que tot això es faci?", lamenta, i considera "incomprensible" que la Generalitat mantingui la mesura restrictiva en aquest tipus de negoci.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.