Gorina (regidora de Memòria Històrica): 'Les 'Stolpersteine' són una manera de fer justícia als deportats'

La col·locació de les pedres a la ciutat forma part del programa 'Stolpersteine 2021-2022', fet per la regidora de Memòria Històrica de l'Ajuntament


  • Comparteix:

La instal·lació de les sis pedres 'Stolpersteine' en homenatge als sis santcugatencs deportats als camps nazis entre 1940 i 1943 és 'una manera de fer-los justícia'. Així ho explicava la regidora de Memòria Històrica, Pilar Gorina, en l'acte d'aquest dissabte en què s'han col·locat les llambordes a les portes de les quals van ser les cases dels ciutadans, abans de marxar a l'exili quan va acabar la Guerra Civil. Aquest ha sigut l'acte central del programa-homenatge 'Solpersteine 2021-2022', impulsat per la regidoria de Memòria Històrica de l'Ajuntament de Sant Cugat i que s'allargarà fins a l'hivern de l'any que ve.

La regidoria ha treballat durant dos anys per posar en marxa aquest projecte. Gorina ha posat en valor que aquest acte compleix els "objectius de la regidoria": la recerca "per saber i conèixer a fons el nostre passat i el passat dels conflictes que ens han precedit" i la "restitució de les víctimes", "sobretot" d'aquelles que són "del nostre municipi". Des de la regidoria estan convençuts de la necessitat que la ciutadania "sàpiga qui eren i que els va passar" als sis santcugatencs que van passar pel camp de Mauthausen. "És una manera de fer justícia", ha conclòs Gorina.

On s'han instal·lat les 'Stolpersteine'?
  • Joaquín Moya Braulio: carrer Montserrat, número 56
  • Francisco Calventus Navarro: carrer Hospital, número 42
  • Lorenzo Villa Gibanel: carrer Escaletes, número 4
  • Miguel Sánchez García: carrer de Sant Ramon, número 15
  • Bonaventura Bartralot Auladell: carrer de Sant Antoni, número 26
  • Josep Puiggrós Paloma: rambla de Ribatallada, número 24-26




  • Pilar Gorina

    La restitució de les víctimes, sobretot les que són del nostre municipi. Sentim que la ciutadania ha de saber qui eren i què els va passar, com una manera de fer justícia vers les seves persones.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.