La comunitat musulmana de Sant Cugat celebra el final del Ramadà

L'oració final per acomiadar la tradició s'ha fet al Celler Cooperatiu per tal de respectar les mesures anti-Covid


  • Comparteix:

Moment de l'oració / Foto: Cugat Mèdia

Moment de l'oració / Foto: Cugat Mèdia

La comunitat musulmana a Sant Cugat ha celebrat aquest dijous el final del Ramadà amb la tradicional oració. La cita ha tingut lloc, per complir amb les mesures anti-Covid, al Celler Cooperatiu i posa punt final al període de dejuni, 30 dies marcats pel calendari lunar. Es tracta d'un període on qui ho segueix no pot ni menjar ni beure i ha de renunciar a determinats plaers, des que surt el sol fins que es pon.

Foto: Cugat Mèdia
Imatge de l'oració al Celler, Foto: Cugat Mèdia


Un any atípic marcat per la pandèmia en la qual han canviat moltes coses del Ramadà. "Ja no ens podem saludar després de l'oració final ni fer l'esmorzar per celebrar el fi del dejuni, les visites familiars s'han suplert amb trucades telefòniques i quan acabem l'oració final hem d'anar ràpidament cap a casa", explica a Cugat Mèdia el vicepresident del Centre Islàmic del Vallès, Zoubir Mejdoubi.

Un grup de practicants ha anat abans de començar l'oració final al Celler Cooperatiu per preparar l'espai amb les mesures anti-Covid adients. Una de les mesures que s'ha pres ha sigut reduir l'aforament a un 50%, i també s'ha demanat que cadascú portés la seva pròpia catifa per així facilitar per poder complir amb el metre i mig de distància de seguretat.

"Esperem que l'any que ve no hi hagi pandèmia ni Covid-19 i puguem celebrar-ho com els altres anys, tot i això ho hem viscut millor que l'any anterior", ha explicat Zoubir Mejdoub.




Zoubir Ramadan

El que passa és que també es viu de manera diferent no és el que hem viscut sempre, no és habitual. No és igual, no es pot saludar a la gent no podem parlar a causa de les mesures de seguretat... Es viu una mica diferent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.