Ja es pot demanar la bonificació de l'IBI per a famílies nombroses de Sant Cugat

A partir d'aquest any ja no s'aplica el descompte de manera directa i les famílies que sumin més de 50.000 euros anuals, no en tenen


  • Comparteix:

Les famílies nombroses són les que tenen tres o més fills / Foto: ACN

Les famílies nombroses són les que tenen tres o més fills / Foto: ACN

L'Ajuntament de Sant Cugat ha obert el període per demanar la bonificació en l'Impost de Béns i Immobles (IBI) per a famílies nombroses, que s'acabarà el 14 de juny. Aquest any han canviat els descomptes sobre aquesta ordenança, tant en la forma com en el fons. A partir d'ara ja no s'aplica el descompte automàticament de manera general, sinó que només se'n poden beneficiar les famílies amb tres fills o més que cobrin menys de 50.000 euros de manera conjunta -amb diferents trams- i a més tothom ho ha de sol·licitar.

Aquest tràmit es pot fer per dues vies a través de l'Organisme de Recaptació de Gestió Tributària (ORGT):

  • Presencialment (carrer Sant Ramon, 5. Cal cita prèvia)
  • Telemàticament al web de l’ORGT (tota la documentació i informació es pot consultar aquí)


  • Els nous trams de bonificació de l'IBI segons els ingressos conjunts de la unitat familiar:

  • 90% - Fins a 12.000 euros/any
  • 70% - De 12.000 a 18.000 euros/any
  • 50% - De 18.000 a 30.000 euros/any
  • 25% - De 30.000 a 50.000 euros/any


  • Sobre aquesta taula, es manté la bonificació mínima 95 euros i la màxima de 450 euros (aquest límit desapareix en casos d'ingressos inferiors a 18.000 euros).

    S'ha de demanar
    La revisió també afecta la forma de bonificació. Fins al 2020, les famílies que cobraven menys de 18.000 euros l'havien de demanar, mentre que la modificació s'aplicava automàticament a la resta sense que haguessin de fer cap tràmit en funció del valor cadastral de la propietat. A partir d'aquest 2021, totes les famílies que puguin rebre aquesta bonificació l'hauran de demanar i presentar la documentació necessària, i desapareixen els trams en funció del valor de l'habitatge.

    Exemple
    Si una família amb tres fills o més tenia una renda total de 60.000 euros i en pagava 1.000 d'IBI, fins ara tenia una reducció automàtica de 450 euros a la factura, que a partir d'aquest 2021 ja no la tindrà. Si els ingressos familiars són de 45.000 euros, per exemple, l'única diferència serà que ara la bonificació s'haurà de demanar.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.