L'alcaldessa no assisteix al Tribuna Sant Cugat per la falta de paritat en la tria de ponents

Ingla lamenta en la carta en què declina la invitació que no s'hagin fet canvis "per promoure un acte més paritari"


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'equip de govern de Sant Cugat / Foto: Marc Quevy - Ajuntament

Imatge d'arxiu de l'equip de govern de Sant Cugat / Foto: Marc Quevy - Ajuntament

L'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, no ha assistit aquest dijous al Tribuna Sant Cugat Empresarial. Tampoc ho ha fet cap altre membre del govern municipal. El motiu ha estat que els cinc ponents que hi han participat eren tots homes. En una carta adreçada a l'organització de la trobada, l'Ajuntament ha justificat l'absència en el fet que des de l'executiu s'ha pres la decisió 'que tots els actes que organitzés o patrocinés, així com aquells en què intervingués l'alcaldessa, haurien de ser paritaris'. En el cas concret del fòrum organitzat per Sant Cugat Empresarial, des del govern asseguren que han 'intentat fins al darrer moment fer canvis per promoure un acte més paritari', que 'no ha estat possible'. A l'inici de la xerrada, la vicepresidenta de l'entitat organitzadora, Concepció Curet, ha explicat que ells estan a favor de la paritat, però que en aquest cas han prioritzat 'el coneixement i l'expertesa' dels ponents.

Els ponents han sigut el president i conseller delegat de Roche Diagnòstics a Espanya, Jaime Vives; del vicepresident d'Innovació de Grifols, José Terencio; del director general de Boehringer Ingelheim a Espanya, Peter Plöger; del CEO de Ferrer, Mario Rovirosa; i del CEO del Grup Palex, Xavier Carbonell.

Curet ha fet referència a la polèmica sobre paritat en la seva presentació de l'acte: "Una de les coses que ens pot sorprendre: tot són homes. Cap problema, a Sant Cugat Empresarial primem el món empresarial, el coneixement i l'expertesa. Sant Cugat Empresarial és molt divers, igualitari, des del començament". Per això s'ha posat a ella mateixa com a exemple, que fa molts anys que és vicepresidenta de l'entitat empresarial, i ha recordat en altres ocasions han organitzat esdeveniment on només hi havia dones. "Avui s'ha donat així, però cap problema, el que interessa és el coneixement que ens poden compartir", ha conclòs.

Dos membres del govern municipal, el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler, i la regidora de Promoció Econòmica, Elena Vila, han acompanyat el secretari d'Indústria del govern espanyol, Raül Blanco, fins al Tribuna Sant Cugat, on havia de fer la primera intervenció. Un cop allà, es van fer una fotografia amb els organitzadors, però no es van quedar a l'acte.




Carta enviada a Sant Cugat Empresarial





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.