Tornen les festes majors i revetlles: nova relaxació en les mesures anti-Covid

També s'amplia l'aforament dels actes religiosos, les cerimònies civils i els congressos i es permeten els actes de graduació universitaris


Temes relacionats

[FAQ] Què puc fer i què no a partir del 7 de juny ( 7/jun/21)

Noves mesures: restauració, cultura i esports; oberts fins a la 1 h ( 4/jun/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El Govern ha aprovat una nova flexibilització de les mesures anti-Covid. A partir d'aquest dilluns, es podran organitzar festes majors, revetlles i festes populars seguint les mesures sanitàries. També augmenten els aforaments a actes religiosos i cerimònies civils, a congressos, fires comercials i convencions. El Procicat també ha autoritzat la celebració d'actes de graduació d'alumnes d'universitat en les mateixes condicions que les activitats culturals. Aquest nou paquet de mesures se suma a les que ja van entrar en vigor divendres passat.

Des d'aquest dilluns ja es poden tornar a fer festes majors, revetlles de Sant Joan i altres festes populars, el Procicat ha autoritzat que es puguin organitzar totes aquelles activitats que s'ajustin a les condicions previstes i a les característiques de l'activitat concreta.

També es poden celebrar assemblees d'entitats esportives, culturals i de base associativa amb el 70% de l'aforament i un màxim de 500 persones o 1.000 si es garanteix ventilació reforçada i mesures de control d'aglomeracions. Fins ara, l'aforament era del 50% i només es permetia per a assemblees d'entitats esportives.

El Govern també ha aprovat una ampliació a l'aforament a actes religiosos i cerimònies civils, inclosos els casaments, serveis religiosos i cerimònies fúnebres; i en congressos, convencions, fires comercials i activitats assimilables del 50% al 70%.

Llum verda per celebrar actes de graduació d'estudiants universitaris (a universitats, centres adscrits i escoles de negoci ubicades a Catalunya). En aquest cas, han de seguir les mateixes mesures que les activitats culturals. Per tant, l'aforament queda limitat al 70%, amb un màxim de 1.000 persones o fins a 3.000 si és a l'aire lliure si compta amb ventilació reforçada, mesures per evitar aglomeracions i amb assignació prèvia de seients i registre previ. Els assistents han d'estar asseguts.

Per últim, es manté la limitació de 10 persones en reunions familiars o socials, tant a l'àmbit públic i privat, excepte si són convivents.

Mesures aprovades el divendres

Aquest paquet de mesures se suma a les ja aprovades la setmana passada i que van entrar en vigor el mateix divendres. Entre les quals, el Govern va aprovar una ampliació d'horari en restauració, cultura i esports i un augment de l'aforament a sales de joc, comerços al detall, fires d'atraccions i gimnasos, entre altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.