Destrossen el monòlit de la Creu de Terme, a l'entrada del Monestir

L'acte vandàlic l'ha provocat un home amb més de 20 antecedents per robatori, atemptat a agents i desobediència


  • Comparteix:

La Creu de Terme, monòlit que hi ha a la entrada del Monestir, ha estat destrossada la matinada d'aquest divendres a dissabte. Segons les primeres informacions, passada la mitjanit, un home hi ha pujat a sobre i, a causa del pes, el monument ha cedit provocant importants destrosses. L'individu ha resultat ferit i ha estat traslladat a Mútua Terrassa amb una fractura al braç. La zona afectada ha quedat perimetrada i ja s'han obert diligències policials. Segons fonts municipals, l'home té més de 20 antecedents penals.

Fruit de l'incident, la creu, que és patrimoni històric de la ciutat i també nacional, ha patit danys importants. De moment, s'han preservat les restes del monument i la previsió es treballar en la restauració amb el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, segons han informat fonts municipals.

L'home que ha pujat a dalt de la creu té 22 antecedents per delictes contra el patrimoni per danys, robatoris amb força, robatoris a l'interior de vehicles, atemptat contra agents, desobediència i consum estupefaents.

Fins al lloc dels fets, s'hi han desplaçat aquest dissabte al matí el rector de la Parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Emili Marlés; la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, i l'historiador Domènec Miquel.

Aquest símbol del Monestir ja va patir alguns desperfectes durant una Festa Major de fa una desena d'anys.

La tinent d'Alcaldia de Cultura, Esther Madrona, ha ressaltat el "dany històric a un patrimoni cultural nacional".

El Comissionat del Reial Monestir i historiador, Domènec Miquel, es mostra "trist i dolgut" per aquest simbolisme que té el Monestir.

El mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Emili Marlés, que s'ha fet mal "a un símbol i es destrueix patrimoni propi" amb aquestes accions.
















Esther Madrona

És un acte que atempta contra el patrimoni local i nacional. Evidentment aquest tipus de bretolades que poden passar em fan preocupar. Aquesta creu és un bé nacional d'interès cultural.

Domènec Miquel

Aquest fet representa un atemptat contra el patrimoni de Sant Cugat. Aquesta creu és del segle XVI i ja va patir un altre ensurt fa uns anys.

Emili Marlés

Sentim tristesa per aquesta creu que forma part de l'imaginari de la ciutat. Cal fer una crida a cuidar i valorar el patrimoni que tenim a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.