Un estudiant de màster de la UPC demana ajuda en un supermercat per pagar l'últim semestre

Michael Efeturi no disposa dels diners per pagar el final dels estudis i no pot anar a fer un doctorat al Canadà on l'han admès


  • Comparteix:

El Michael està ubicat a l'entrada del Mercadona del carrer Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

El Michael està ubicat a l'entrada del Mercadona del carrer Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Michael Eferuri és un estudiant d'últim any del màster en Nàutica i Gestió del Transport Marítim de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i cada dia s'asseu al costat de l'entrada del Mercadona del carrer Valldoreix per demanar ajuda per pagar els crèdits que li queden per graduar-se. Michael, de nacionalitat nigeriana, necessita 200 euros per arribar als 1.737 que necessita per cursar els darrers crèdits. Les donacions de santcugatencs i una ajuda de la Plataforma d'Afectats per la Crisi li han alleugerit el cost. Si aconsegueix pagar els crèdits d'assignatures que ja ha completat podrà anar a fer un doctorat al Canadà on ja l'han admès, però on li exigeixen tenir el màster complet.

L'estudiant de la UPC va començar els seus estudis el 2019, en aquell moment va venir a Catalunya pensant que podria treballar durant la seva etapa acadèmica, però en arribar es va assabentar que com a estudiant extracomunitari no el deixaven treballar. "No volia robar ni fer res indigne, he decidit ubicar-me al costat del Mercadona per aconseguir els diners d'una manera franca". Michael explica que està "molt agraït" a la població de Sant Cugat perquè l'està ajudant molt.

El procés de recollida de donacions d'en Michael va millorar molt quan va conèixer el dimarts passat a la santcugatenca Iratxe Marcos. La veïna de Sant Cugat va publicar la seva història al grup de Facebook 'Som de Sant Cugat'. Michael apunta que conèixer Iratxe va ser "una benedicció" perquè ha permès que més gent conegui la seva història i el pugui ajudar. La UPC li han donat de marge fins al juliol per aconseguir els diners.

Michael està vivint a casa del seu germà a Cerdanyola, té 39 anys i una família amb dona i tres fills a Nigèria. Abans de venir a Catalunya va treballar com a professor universitari de gestió nàutica a Nigèria. Si aconsegueix els diners per pagar el final del màster, anirà a estudiar un doctorat a la universitat canadenca Memorial University of Newfoundland. En el futur vol ser professor de gestió nàutica al país nord-americà i més endavant fundar una empresa de vaixells de transport de gas liquificat.

Des de la UPC han confirmat a aquest mitjà la veracitat del cas: que Michael Efeturi és estudiant de la UPC i li manca només pagar els crèdits de l'últim semestre per graduar-se. Per fer donacions i ajudar al Michael a pagar l'últim semestre del seu màster es pot fer per transferència bancària al seu compte (ES46 2100 0538 2902 0034 1224).




Michael Eferuri

Em vaig adonar que no podia treballar legalment i vaig decidir que no podia fer estupideses. Vaig apartar la meva humanitat i dignitat per anar a demanar ajuda.

Michael Eferuri

He completat el semestre final i la tesi del màster. Però no disposo dels diners per pagar els costos de la matrícula de l'últim semestre i tampoc la tesi final.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.