Les discoteques de Sant Cugat recuperen la 'normalitat'

A partir d'aquest dilluns, el sector ja pot obrir fins a les 3.30 h i es permet l'ús de la pista de ball sense distància però sense poder beure


  • Comparteix:

Retorn a mig gas de l'oci nocturn a Sant Cugat. A partir d'aquest dilluns i després de 15 mesos tancats, les discoteques ja poden obrir portes fins a les 3.30 h. De fet, la nit d'aquest diumenge, ja han aprofitat per donar la benvinguda a una nova normalitat que els permet l'ús de la pista de ball sense distància amb un 50% d'aforament màxim a l'interior i el 100% a l'exterior. Això sí, la clientela només podrà consumir mentre estiguin asseguts. La reobertura d'aquest sector era un dels més esperats, principalment pels joves, i, des del gremi, encaren l'estiu amb optimisme i el desig que les mesures es continuïn relaxant.

Tot i ser un diumenge, les discoteques de Sant Cugat han omplert les seves sales, sense superar el 50% de l'aforament a l'interior. La presidenta de Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn i gerent de 'Seven', Laura Garcia, assegura que aquest primer pas suposa "la supervivència de l'oci nocturn" i que "era necessari". Tot i que és un horari limitat, "és un pas endavant", remarca Garcia.

La resposta de la ciutadania a aquesta reobertura a mig gas és "molt positiva", com explica el treballador de 'Moon Sant Cugat' Pol Sorolla, qui afegeix que la gent "té moltes ganes de tornar a anar de festa" i de sortir a fer "unes copes tranquil·lament". En la primera, els clients saben que, en l'oci nocturn, "costarà tornar" a la normalitat prepandèmia. Així i tot, emfatitza que respecten les restriccions i "saben què fer i què no fer a la sala".

Foto: Cugat Mèdia
Els clients només poden consumir mentre estiguin asseguts / Foto: Cugat Mèdia


Un retorn necessari i que, des del sector, creuen que es podria haver produït abans. Ara, però, comencen a veure la llum al final del túnel i encaren amb ganes aquest estiu en què les restriccions anti-Covid ja han començat a relaxar-se considerablement. Laura Garcia recorda que es preveu que entre juliol i agost s'arribi "a un 70% de la població vacunada" i creu que "no hi haurà motius sanitaris" per continuar amb les mesures actuals. De fet, la presidenta del gremi de restauració i oci nocturn de la ciutat creu que "les dades sanitàries mai han tingut a veure amb si eren les 2 h o les 14 h".

Per la seva banda, Pol Sorolla explica que entre el sector hi ha "una mica de por" i esperen que la gent "no se'n vagi de to", i això provoqui un retrocés en les mesures que afecten l'oci nocturn. Així, Sant Cugat ja ha començat a recuperar l'activitat nocturna, amb la confiança posada en la responsabilitat de la gent i la precaució que això no suposi un retrocés.






Laura Garcia

Per començar, suposa la supervivència de l'oci nocturn. Portem 15 mesos tancats i era necessari arribar a aquest moment. No tenim encara l'horari que necessitem, però és un pas endavant. Ho estàvem desitjant.

Laura Garcia

Al juliol/agost arribarem a un 70% de la població vacunada i no hi haurà motius sanitaris per continuar així. Ara s'estan fent concerts amb consum de fins a 10.000 persones, per què l'oci nocturn ha d'estar tan limitat encara? Jo no li trobo sentit, ni que les dades sanitàries hagin tingut mai a veure amb si eren les dues de la matinada o del migdia.

Pol Sorolla

La resposta és molt positiva, la gent té moltes ganes de tornar a anar de festa i fer unes copes tranquil·lament. Saben també que no serà com abans, que hi ha mesures i que costarà tornar a com era abans de la Covid, però la resposta és bona i saben què fer i què no fer a la sala.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.