Consells per passar una revetlla segura (encara en pandèmia)

Protecció Civil ha establert una sèrie de pautes i recomanacions per passar un Sant Joan sense ensurts


  • Comparteix:

Un castell de focs / Foto: arxiu

Un castell de focs / Foto: arxiu

Els petards són els protagonistes de la festa que enceta l'estiu cada 23 de juny a la nit. L'ús de la pirotècnia aquesta nit és una tradició, però cal anar amb compte amb el foc. D'entrada, el Departament d'Interior recomana no subjectar els petards amb les mans ni posar-los a prop de la cara o el cos. La pirotècnia no es pot utilitzar a prop de zones boscoses ni es pot llençar contra algú. D'altra banda, la Covid-19 fa que ens hàgim de rentar les mans sovint, i a vegades amb gel hidroalcohòlic. Però aquest desinfectant és incompatible amb els petards, i per tant caldria substituir-lo per una rentada de mans amb aigua i sabó.

Mireia Hernández treballa venent petards a la caseta de la plaça de l'Oli de Sant Cugat. Hi són des de dissabte, i fins al moment de la revetlla. Hernández comenta que els dos primers dies han sigut fluixos en vendes, però que de fet la gent sempre espera als últims dies. Enguany, explica que està triomfant el petard lluminós, però que molta gent es decanta per comprar packs. També afirma que l'any passat van vendre més petards que mai.

Al perill que pot suposar el foc a cada revetlla, enguany s'hi suma el de la pandèmia. Protecció civil també recomana, per tant, un seguit de mesures per evitar la propagació de la Covid-19. Es recomana celebrar la festa amb un grup reduït de persones, mantenint les mesures de protecció com ara la distància o l'ús de la mascareta. A l'hora dels àpats, cal evitar compartir menjar i estris amb la resta de comensals.

Punts de venda de petards a Sant Cugat:

  • Plaça dels Abats (carrer Josep Irla, front de l’avinguda Bell Indret)
  • Carrer Vallseca cantonada carretera Vallvidrera
  • Carretera de Rubí BP-1503, - carrer Narcís Monturiol
  • Plaça de l’Oli al costat del pàrquing públic de l’avinguda de Roquetes
  • Plaça dels Basters, (avinguda de la via Augusta front l’avinguda Can Bellet)
  • Carrer Pere Serra, sobre el pont del Parc Central






  • Mireia Hernández

    Hi ha de tot. La majoria de gent opta més pels packs amb coses barrejades, perquè surt més a compte econòmicament. Però la veritat és que tot és força heterogeni.




    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.