Torna el toc de queda a Sant Cugat: d'1 h a 6 h a partir d'aquest cap de setmana durant almenys set dies

La mesura està a l'espera de l'aval del TSJC


  • Comparteix:

Els carrers de Sant Cugat tornaran a buidar-se a la nit / Foto: Cugat Mèdia

Els carrers de Sant Cugat tornaran a buidar-se a la nit / Foto: Cugat Mèdia

La Generalitat tornarà a aplicar el toc de queda per frenar l'evolució de la pandèmia. La mesura, que està a l'espera de l'aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), s'aplicarà només als municipis de més de 5.000 habitants amb una incidència de més de 400 casos per cada 100.000 habitants en la darrera setmana, com és el cas de Sant Cugat. Així, la restricció de mobilitat serà d'1 h a 6 h i l'executiu català vol aplicar-la a partir d'aquest cap de setmana durant set dies prorrogables. La nova restricció, anunciada aquest dimecres pel president de la Generalitat, Pere Aragonès, afecta 161 municipis arreu de Catalunya i té l'objectiu de limitar aquelles activitats socials on la Covid-19 es propaga més fàcilment.

Aquesta és la mesura més destacada d'un nou paquet de restriccions que el Govern ja va avançar dilluns i que entren en vigor aquest dijous, 15 de juliol: restauració, oci nocturn i altres esdeveniments com els concerts i les activitats culturals hauran d'acabar a les 00.30 h. A més, aquestes últimes, s'hauran de fer amb el públic assegut.

Per garantir la seguretat, a més, els ajuntaments tindran l'obligació de tancar els espais públics com els parcs i les platges durant la nit. En el cas de l'Ajuntament de Sant Cugat, tancarà els accessos a tots els parcs urbans i zones forestals durant la nit (de les 00.30 h fins a les 6 h). També prohibirà l'entrada a l'aparcament de l'avinguda Roquetes, on s'acostumen a concentrar molts joves a la nit per fer botellots. Aquesta mesura es posa en marxa a les 00.30 h de la matinada del dimecres 14 al dijous 15 de juliol, i fins a nova ordre.

També es tornen a limitar a 10 persones les trobades públiques i privades, llevat que siguin un grup bombolla. Finalment, queda prohibit menjar i beure a la via pública, excepte en entorns escolars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.