El mosquit tigre arriba també a Cerdanyola i a les zones frontereres amb els municipis de l'entorn


  • Comparteix:

L'informe elaborat pel Centre de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat aconsella mesures immediates de caire supramunicipal

L'informe elaborat pel Centre de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat aconsella mesures immediates de caire supramunicipal

El mosquit tigre, detectat a finals d'aquest estiu a Sant Cugat, s'ha trobat també a Cerdanyola i a les zones fronteres amb els municipis de l'entorn com Barcelona, Rubí o Molins de Rei, entre d'altres. Aquests són els resultats de l'estudi elaborat pel Centre de Control de Mosquits del Baix Llobregat, que revela que la presència d'aquest insecte a la nostra ciutat és força important, i determina la necessitat d'engegar accions immediates a nivell supramunicipal, que impliquin els ajuntaments afectats, la Diputació i la Generalitat.

Les conclusions de l’estudi elaborat pel Centre de Control de Mosquits del Consell Comarcal del Baix Llobregat són clares: les 116 trampes col·locades han permès detectar que la presència del mosquit tigre a Sant Cugat és elevada i homogènia a tot el terme municipal, a excepció de les Planes i el sector més elevat de la Floresta. Però a banda, l’estudi ha permès detectar també la presència d'aquest mosquit a Cerdanyola així com a les zones fronteres de Sant Cugat amb els municipis veïns com són Barcelona, Molins de Rei, El Papiol, Rubí i Sant Quirze.

Per a Roger Eritja, biòleg responsable de l’estudi, això converteix el problema en supramunicipal i per això és necessària la intervenció immediata d’administracions com els ajuntaments, les diputacions i la Generalitat.

Roger Eritja

Iniciar una acció molt decidida, de forma immediata i amb un esquema supramunicipal, perquè és un problema avui dia concentrat en uns municipis però en pocs anys n'hi haurà molts més.


El mateix informe també evidencia que la presència d’aquest insecte, del qual encara es desconeix com ha arribat a Sant Cugat, és molt difícil d'erradicar ja que habita en espais petits com forats d’arbre i petites extensions d’aigua. És per això que el diagnòstic recomana incidir en la informació ciutadana, la realització de campanyes plaguicides i, sobretot, recomana la creació de centres de control de mosquits a nivell local per seguir i coordinar aquestes tasques.

En aquest sentit, l'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat que aquesta primavera s'intensificaran les accions engegades aquest estiu i que, més enllà de l'àmbit de Sant Cugat, s'ha convocat també una reunió per aquest dimecres amb els ajuntaments de tots els municipis afectats, per tal de posar en marxa mesures de control conjuntes. Recoder ha afegit que també s'ha contactat ja amb el departament de Salut de la Generalitat per tal d'iniciar accions des del govern català.

Lluís Recoder

Ja no és només un problema només de Sant Cugat i pensem que és imprescindible i tenim el compromís, que hi hagi la implicació d'altres instituicions i especialment de la Generalitat.


Recordem que tot i que la picada del mosquit tigre és molt molesta, el risc sanitari per transmissió de malalties és pràcticament nul. Tot i això, la seva presència al municipi provoca un descens de la qualitat de vida i pot tenir també repercussions en l'àmbit econòmic i turístic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.