Porta oberta de l'EMD perquè el garden aculli un nou centre cívic a disposició de les entitats

El nou equipament anirà més enllà de donar sostre només a l'Escola de Música de Valldoreix


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu dels terrenys del garden de Valldoreix / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu dels terrenys del garden de Valldoreix / Foto: Google Maps

L'EMD de Valldoreix estudiarà amb l'arquitecte municipal la viabilitat d'encabir als terrenys de l'antic garden, a tocar de la Casa de la Vila, un nou equipament que doni sostre tant a l'Escola de Música de Valldoreix (com ja estava previst) com a les entitats culturals del territori. És el compromís que el president de l'administració descentralitzada, Josep Puig, ha explicat a Cugat Mèdia que ha traslladat als representants dels col·lectius en una reunió aquesta setmana. El resultat de l'estudi, que també determinarà quant de l'espai es pot aprofitar per construir, es donarà a conèixer a mitjans de setembre.

Malgrat que les associacions s'havien queixat de "l'interès privat" al qual responia fer un edifici només per a l'escola de música, alhora s'han pronunciat a favor de la necessitat que aquesta tingui un nou espai per desenvolupar la seva activitat. I en la mateixa línia es posiciona el govern valldoreixenc. Puig, això sí, apunta que la intenció és que l'escola de música es pugui traslladar al nou edifici i abandoni l'actual emplaçament, als baixos de la Casa de la Vila, ja que no respon a les necessitats del centre educatiu.

D'aquesta manera, el teixit associatiu ha pogut traslladar les queixes perquè es repensi aquest futur equipament. Ja ho va fer, però, de manera indirecta a la junta de veïns de juny, amb la lectura d'una carta a càrrec de la vocal del PSC, Susanna Casta, on es reclamava la celebració de la reunió. En aquesta trobada, les entitats (el Casal d'Avis, la Coral Harmonia , el Cercle de Valldoreix, Magma, el Ven, l'Associació de Veïns de la Serreta, el grup de teatre Espiral, els Marxosos del Vallès i l'associació de veïns de Ca n'Enric - La Miranda) han pogut traslladar les inquietuds directament al president de l'EMD, Josep Puig, i a la vocal de Cultura, Susana Herrada.

A la junta de veïns de juny, la vocal de Cultura, Susana Herrada ja va explicar que el nou equipament també tenia previst acollir tres sales polivalents (una de gran i dues de més petites) perquè qualsevol entitat les pogués gaudir. També va avançar que l'horari d'ús de l'edifici estaria regulat des de l'EMD. En aquella sessió plenària, Herrada va posar en relleu que l'Escola de Música de Valldoreix, amb 23 anys d'història, ja fa 15 que reclama més espai per acollir les seves lliçons.

Un nou edifici que incomodava entitats i oposició
Un informe de l'arquitecte municipal xifrava en 1,6 milions el cost d'un nou edifici per a l'Escola de Música de Valldoreix. Aquell document, que es va donar conèixer a la junta de veïns de gener, estava enfocat a l'ús exclusiu de l'escola. En tot cas, des de l'executiu descentralitzat no es va tancar la porta a la polivalència, ja que encara està pendent el desenvolupament d'un concurs d'idees per als usos del nou edifici i que, per tant, mantenia la porta oberta a altres col·lectius. D'aquell informe, el que neguitejava l'oposició, era que es pogués utilitzar com a base del projecte.


Josep Puig

Analitzem el terreny i si dona per construir un centre cívic, ho recalculem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.