El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya serà el pregoner de la Festa Major de Valldoreix

Les activitats de la celebració tindran lloc del 16 al 19 de setembre


  • Comparteix:

Presentació de la festa major de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Presentació de la festa major de l'EMD de Valldoreix / Foto: Cugat Mèdia

Tot a punt per a la Festa Major de Valldoreix, que de dijous 16 a diumenge 19 de setembre posarà de celebració el territori amb una trentena d'activitats. Enguany, la festa tindrà com a pregoner el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC), que s'ubica a Valldoreix. Propostes familiars, visites culturals, activitats esportives, espectacles i música, entre d'altres, donaran forma a la cita, que també enguany s'adapta a les restriccions per evitar contagis per Covid-19 i és necessari reservar les entrades per algunes propostes.

El programa de la festa grossa, que enguany té els gegants Cebrià i Assumpta com a protagonistes del cartell, s'ha presentat aquest dimarts, precisament a la seu del CRBMC.

El president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, ha recordat que la institució és un referent per al país per la seva tasca de preservació del patrimoni, fet que projecta el nom de Valldoreix arreu. En aquest sentit, la directora del CRBMC, Àngels Solé, ha destacat l'arrelament local del centre, que fa 40 anys que s'hi ubica a Sant Cugat, gairebé una vintena a Valldoreix. "Per nosaltres Valldoreix és un territori que estimem i ens hi sentim molt compromesos. Per això ens ha fet molta il·lusió", ha afirmat Solé.

La lectura del pregó tindrà lloc divendres 17 de setembre a les 20.15 hores, a la plaça del Casal de Cultura, i anirà a càrrec de la mateixa Solé, juntament amb altres membres de l'equip.

Abans, però, la Festa Major donarà el tret de sortida dijous 16 de setembre -dia de Sant Cebrià-, a les 11 del matí, amb l'espectacle de titelles i taller 'La cigonya i el mussol valent', a la plaça Onze de Setembre, i la missa, que es trasllada a l'Església de l'Assumpció al migdia.

La celebració s'allargarà quatre dies amb una trentena de propostes que inclouen el concert d'havaneres, la trobada d'entitats, una plantada i rua de gegants, un concert de gòspel, la Nit Jove amb màgia, el concert de Ciao Marina i la cloenda amb The Black Barbies. "No serà encara com ens agradaria", ha dit la vocal de Cultura, Susana Herrada, sobre l'afectació de les restriccions, tot i que ja ha avançat l'èxit de les activitats, algunes de les quals ja han exhaurit les entrades.

De fet, s'ha incrementat el personal de control per garantir les mesures i evitar les aglomeracions, i es demana a la ciutadania "respecte i seny" davant la situació sanitària. A més, la Festa Major de Valldoreix incorporarà per segon any el Punt Lila contra les violències masclistes.

Una de les novetats està en el programa d'activitats, que per primera vegada incorpora pictogrames per fer-lo extensiu a tothom. "El fa inclusiu, hi cap tothom", s'ha felicitat el director de Catalònia Fundació Creativa, Joaquim Serrahima.

La celebració compta amb un pressupost d'uns 30.000 euros.


Programa de la Festa Major de Valldoreix 2021









Josep Puig

El Centre de Restauració és un referent per a tot Catalunya per la seva tasca de restaurar i conservar el patrimoni. A Valldoreix estem orgullosos de tenir aquest centre, que serveix per projectar el nom de Valldoreix.

Àngels Solé

La nostra dimensió nacional és molt important, però tot té també un arrelament local. Per nosaltres Valldoreix és un territori que estimem i ens hi sentim molt compromesos. Per això ens ha fet molta il·lusió.

Joaquim Serrahima

La nostra feina ha estat afegir uns pictogrames que faciliten que la gent entengui què vol dir. Facilita la comprensió i el fa inclusiu. En aquest programa hi cabem tots, com en la festa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.