Michael Efeturi ja té el seu màster de Nàutica que li permet accedir a fer un doctorat al Canadà

El títol l'ha pogut pagar gràcies a la solidaritat de la ciutadania de Sant Cugat


  • Comparteix:

Michael Efeturi, a la porta del Mercadona del carrer Valldoreix / Foto: Cedida

Michael Efeturi, a la porta del Mercadona del carrer Valldoreix / Foto: Cedida

Michael Efeturi ja ha rebut el títol del màster universitari en Nàutica i Gestió del Transport Marítim per la Universitat Politècnica de Barcelona (UPC). La titulació l'ha pogut pagar gràcies a les aportacions solidàries de la ciutadania de Sant Cugat i de més enllà, que han contribuït per assolir els 1.737 euros que necessitava. Efeturi, de 39 anys i nascut a Nigèria, on hi té la família, va venir a Barcelona per cursar el màster, que ha pogut sufragar gràcies també a una ajuda de la Plataforma d'Afectats per la Crisi. Una vegada obtinguda la titulació, Efeturi ja pot fer el següent pas en la seva vida acadèmica: un doctorat a partir de gener de l'any que ve a la Memorial University of Newfoundland, al Canadà, on ja està admès després d'haver presentat el màster que se li requeria. Al país nordamericà farà una recerca sobre navegació autònoma.

Efeturi va començar els seus estudis a Catalunya el 2019 i portava diners per pagar tres semestres dels quatre que havia de cursar. Confiava que podria treballar durant aquesta estada, però la seva condició d'estudiant extracomunitari no li permetia. Per aconseguir els diners que li faltaven va optar finalment per demanar-los al carrer, una opció difícil que comprometia la seva "humanitat i dignitat". "Ha estat una experiència trista", lamenta. Tot i això, ha agraït el suport de totes les persones que l'han ajudat i li han permès assolir la fita.

Cugat Mèdia va publicar la història d'Efeturi aquest juny, després que la veïna Iratxe Marcos la donés a conèixer a través de les xarxes socials. L'expert en nàutica ha agraït que aquesta santcugatenca s'interessés per la seva situació i qualifica la seva ajuda com una "benedicció".

Ara Efeturi ha posat en marxa una nova campanya de microdonacions per poder pagar-se el vol al Canadà aquest desembre. Necessita uns 1.200 euros. Aquells interessats en ajudar-lo poden fer la donació a través del número de compte ES46 2100 0538 2902 0034 1224 o amb un Bizum (602849907).


Michael Efeturi

Hi ha gent que et mira amb despreci, que potser pensa que no pots, que ets un mandrós. Sentia que perdia part de la meva dignitat, de la meva humanitat. Ha estat una experiència molt trista.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.