Tot a punt per a l'inici del curs escolar aquest dilluns

Educació ha presentat les novetats del curs escolar 2021-2022, que arrenca dilluns amb un 100% de presencialitat


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

El curs escolar 2021-2022, el segon que comença en pandèmia, arrenca aquest dilluns amb mesures de prevenció de contagis de Covid-19 adaptades al context epidemiològic. El departament d'Educació ha confirmat aquest dimecres el funcionament de, com a mínim, el primer trimestre: seguiran els grups estables de convivència i l'ús de la mascareta serà obligatori dins de l'aula. Les principals novetats són que al pati, a l'exterior, podran interactuar alumnes de grups diferents de convivència, sempre amb mascareta, i en el cas que només hi hagi un grup bombolla al pati, llavors podran treure's la mascareta. Un altre canvi és que les famílies podran entrar als centres educatius per acompanyar els seus fills, sempre que no s'entri a l'edifici. A més, l'alumnat vacunat amb la pauta completa no caldrà que faci quarantena encara que hi hagi un positiu al seu grup i, de fet, si s'aprova la vacunació per als menors de 12 anys se seguirà el mateix criteri.

En el global de Catalunya hi ha menys alumnes que l'any passat, al voltant d'un milió i mig, tant a Infantil com a Primària i a Secundària. L'alumnat de Batxillerat es manté i la plantilla de professorat s'incrementa; es mantenen els 8.200 professionals que es van incorporar l'any passat com a reforç per la pandèmia i s'hi afegeixen 1.200 més. També continua el pla d'estabilització de les plantilles per reduir el personal en interinatge, que actualment és del 24%, amb l'objectiu que sigui el 10% el 2024.

Tota la informació sobre la tornada a l'escola es pot consultar a l'especial de Cugat Mèdia.

Aposta per la Formació Professional (FP)

Durant la presentació del curs escolar, el conseller d'Educació, Josep González-Cambray, ha destacat l'aposta per incrementar l'oferta de Formació Professional i ha garantit que "cap alumne" que vulgui cursar un cicle formatiu de grau mitjà es quedarà sense plaça. El conseller ha afegit, però, que potser alguns ho han de fer de manera telemàtica, per això s'habilitaran places de manera il·limitada a l'Institut Obert de Catalunya (IOC) per cursar els cicles, especialment pels que tenen més demanda (cures auxiliars d'infermeria i sistemes microinformàtics i xarxes). Un cop finalitza el procés de matrícula, Educació ha creat 4.479 places noves, que sumat a les vacants, han permès obrir aquest dimecres un procés extraordinari de matrícula amb 6.539 places. Els alumnes que havien quedat fora del primer procés tindran prioritat. Sant Cugat, a més del grau superior de cuina, acollirà a l'Institut FP un nou grup per ampliar aquesta oferta.

Institut-escola Catalunya

A la presentació del curs també ha estat present la nova secretària de Transformació Educativa de la Generalitat, Núria Mora, que abans ha visitat les obres d'ampliació de l'Institut-escola Catalunya, el centre que dirigia, acompanyada de l'alcaldessa, Mireia Ingla, i d'altres membres del govern local.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.