'Hi havia una vegada un cos', el conte que Jofre Llombart li explicava als seus fills abans d'anar a dormir durant el confinament

La història que es va inventar el periodista santcugatenc d'una forma totalment espontània ja està a la venda en format llibre i àudio-llibre


  • Comparteix:

El periodista santcugatenc Jofre Llombart / Foto: Cugat Mèdia

El periodista santcugatenc Jofre Llombart / Foto: Cugat Mèdia

'Hi havia una vegada un cos' és el tercer llibre del periodista santcugatenc Jofre Llombart que, per primera vegada, s'ha 'atrevit', segons les seves paraules, amb la literatura infantil. 'El públic infantil és el més exigent que hi ha; estic entre content i atemorit', ha explicat Llombart a Cugat Mèdia. La història, que es publicarà en format llibre i àudio-llibre, va néixer durant la pandèmia i se la va inventar ell mateix per ajudar la seva filla Martina a relaxar-se abans de dormir. Aviat a l'hora del conte també s'hi va apuntar el seu fill i, més endavant, desenes de nens i nenes, gràcies a una nota de veu de whatsapp que es va fer viral.

Una nit, la Martina li va dir al seu pare que no podia dormir perquè no estava cansada. Per ajudar-la a relaxar-se, el periodista li va relatar la feina que havia fet cadascuna de les parts del seu cos durant el dia, perquè la nena s'adonés que elles sí que n'estaven, de cansades. La sorpresa va venir l'endemà, quan la Martina li va demanar que li tornés a explicar "el conte de les parts del cos" i el relat es va convertir en una tradició familiar.

Més endavant, una família amiga va explicar al periodista que els seus fills tenien el mateix problema a les nits, i el santcugatenc va decidir fer un àudio de whatsapp explicant la història de les parts del cos. La nota de veu es va fer viral entre pares i mares, fins que va arribar a mans de l'Editorial Columna, on van veure clar que aquest conte oral s'havia de materialitzar en un llibre infantil.

"La gràcia d'aquest conte", explica Llombart, "és que és interminable, perquè cada dia el pots adaptar a allò que has viscut. Més que un conte m'he inventat una estructura de conte que cadascú es pot fer seva. I si un dia no tens ganes de pensar, llegeixes el conte tal com està".

Jofre Llombart és secretari de Difusió de la Generalitat de Catalunya i antic subdirector de RAC1. També és autor dels llibres 'Desmuntant la caverna' (2013) i 'Doncs jo, ara, votaré Sí' (2014).




Jofre Llombart

La gràcia d'aquest conte és que és interminable. Com que cada dia pots adaptar el conte a allò que has viscut, cada dia tens, a la pràctica, un conte nou. Més que un conte m'he inventat una estructura de conte que cadascú se'l pot adaptar. I si no tens ganes de pensar, doncs llegeixes el conte tal com està escrit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.