L'actriu Sònia Guimerà obre una acadèmia d'interpretació a Sant Cugat

L'escola, dirigida a infants a partir de 10 anys, joves i adults, està especialitzada en interpretació davant de càmera


  • Comparteix:

Sònia Guimerà en una imatge d'arxiu / Foto: Guillem Medina

Sònia Guimerà en una imatge d'arxiu / Foto: Guillem Medina

L'actriu santcugatenca Sònia Guimerà obre una escola d'interpretació davant la càmera al carrer Migdia, número 13, de Sant Cugat, dins l'espai Versàtil de l'escola Arabesc. Els cursos, que estan programats a la tarda i al vespre, estan pensats per a infants, a partir de 10 anys, joves i adults. Guimerà recomana les classes tant a persones que es vulguin dedicar a la interpretació, com a gent que només ho vulgui provar. 'La càmera és una eina molt bona per conèixer-te a tu mateix i això és molt important: saber qui ets i, a partir d'aquí, desenvolupar el teu potencial', assegura l'actriu.

Sobre la metodologia dels cursos, Guimerà explica que es parteix de la interpretació, i per tant, es treballa l'expressió corporal, la construcció de personatges i les tècniques de respiració, entre d'altres, però que també s'ofereix una especialització per a actuar davant de la càmera. "Quan un interpreta a càmera, és tot més contingut. La sobreactuació en càmera no funciona. Ha de ser tot molt de veritat, l'actor ha d'estar molt present, sentint allò que està vivint".

En un principi, a l'equip docent hi serà ella mateixa, que s'encarregarà de l'ensenyament més tècnic de la interpretació en si, i l'actriu i directora Clàudia Bolte, que és 'coach' d'actors i està especialitzada en el muntatge de 'vídeo books'. A més, també es faran sessions puntuals amb directors i actors professionals.




Sònia Guimerà

Partir d'exercicis interpretatius, des de la construcció de personatges, per després arribar a una interpretació més des de la veritat, des de la nostra pròpia essència. És molt important a càmera saber donar una veritat quan estàs interpretant. La sobreactuació en càmera no funciona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.