El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya reivindica l'arrelament amb Valldoreix

La directora del CRBMB, Àngels Solé, i el tècnic Pere Rovira han pronunciat el pregó de la Festa Major de la vila


  • Comparteix:

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) treballa per la conservació del patrimoni d'arreu del país, però manté sempre l'arrelament i l'estima pel territori que l'acull des de fa gairebé dues dècades, Valldoreix. És el missatge que la directora d'aquest espai, Àngels Solé, ha traslladat aquest divendres al pregó de la Festa Major de la vila: 'Portem el nom de Valldoreix a tot arreu on anem; en la parròquia més perduda, en l'Ajuntament més petit, surt Valldoreix'. La responsable s'ha acompanyat d'alguns dels tècnics del CRBMC, com Pere Rovira, que ha posat en valor la tasca que fa l'equip: 'Som petits i discrets, però som perseverants i amants del patrimoni cultural'.

Solé ha reconegut l'impuls que el conseller Max Canner va impulsar al departament de Cultura de la Generalitat per recuperar el CRBMC ara fa quatre dècades al Monestir de Sant Cugat. Des de fa una vintena d'anys aquest espai es troba a territori Valldoreixenc. Durant tota aquesta etapa, ha destacat Solé, el reconeixement de la tasca del CRBMC ha canviat: ha passat de veure's com una feina lligada directament al món de l'art a ser considerada una feina més propera a l'àmbit científic.

El pregó ha comptat amb la presència de representants electes de l'Ajuntament i l'EMD, entre ells l'alcaldessa, Mireia Ingla, i el president Valldoreixenc, Josep Puig.

La Festa Major de Valldoreix continua aquest cap de setmana:




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.