Volpelleres estrena Mercat de Pagès

Està previst que la iniciativa arribi també a les Planes, Mira-sol i al Centre-Est


  • Comparteix:

Membres de l'equip de govern han visitat aquest dissabte el mercat de pagès de Volpelleres / Foto: Localpres

Membres de l'equip de govern han visitat aquest dissabte el mercat de pagès de Volpelleres / Foto: Localpres

El Mercat de Pagès s'ha estrenat aquest dissabte al mercat municipal de Volpelleres. Una desena de paradetes ha donat forma a la iniciativa, que també s'estendrà a altres barris de la ciutat els propers mesos. El tret de sortida al nou Mercat de Pagès, que s'impulsa amb la col·laboració de l'Ateneu i la Xarxa de Consum Solidari, ha coincidit amb la Festa Major del barri i ha comptat amb la presència de membres de l'equip de govern com les tinentes d'alcaldia Elena Vila i Esther Madrona, i el regidor Francesc Carol. La propera cita d'aquest mercat serà el 2 d'octubre.

Es tracta d'una aposta per una transició alimentària cap a un consum de productes de temporada, ecològics i de proximitat. És una de les propostes guanyadores dels Pressupostos Participatius 20-21 i, es farà efectiva aquest mateix any a les Planes, Mira-sol i el Centre-Est, a més de Volpelleres.

De fet, la iniciativa també busca potenciar el mateix mercat i el barri, com ha explicat la tinenta d'alcaldia de Promoció Econòmica, Ocupació, Empresa i Comerç, Elena Vila. "Els mercats al final cohesionen i dinamitzen. Aquest mercat necessitem promocionar-lo, i jo crec que el Mercat de Pagès pot aportar qualitat, producte de proximitat i de quilòmetre zero, i promoció i coneixement de la ciutadania", ha afirmat Vila.

El Mercat de Pagès de Vollpelleres, així com la resta que s'aniran estrenant, estan emmarcats dins del projecte Ecoateneu, del qual també forma part el Mercat de Pagès de Sant Cugat que se celebra cada segon i últim dissabte de mes a la Rambla del Celler.

Els quatre nous mercats són:

  • Centre-Oest: Els dissabtes 18 de setembre, 2 d'octubre, 6 de novembre i 18 de desembre, de 9 h a 14 h al Mercat de Volpelleres.
  • Les Planes: Els dissabtes 16 d'octubre, 20 de novembre i 11 de desembre, de 9 h a 14 h a l'Espai Pere Grau.
  • Mira-sol: Del dissabte 16 d'octubre al 18 de desembre, davant del Casal de Mira-sol.
  • Centre-Est: pendent de concretar.


  • Tots aquests mercats són projectes de despesa ordinària dels Pressupostos Participatius i compten amb un màxim de 5.000 euros cadascun a executar durant aquest 2021. La voluntat de l'Ajuntament i de les entitats organitzadores, però, és que si tenen demanda, puguin tenir continuïtat més enllà dels Pressupostos Participatius.




    Elena Vila

    Els mercats al final cohesionen i dinamitzen. Aquest mercat necessitem promocionar-lo, i jo crec que el Mercat de Pagès pot aportar qualitat, producte de proximitat i de quilòmetre zero, i promoció i coneixement de la ciutadania



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.