Sant Cugat, amb el Dia Mundial de l'Alzheimer

L'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental organitza diverses activitats a la ciutat amb motiu d'aquesta dia


  • Comparteix:

L'ajuntament s'ha il·luminat de verd per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer / Foto: Ajuntament

L'ajuntament s'ha il·luminat de verd per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer / Foto: Ajuntament

El 21 de setembre és el Dia Mundial de l'Alzheimer, i per commemorar-lo l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer del Vallès Occidental (AFA) ha preparat diferents actes a Sant Cugat. La programació va començar dissabte, amb una tómbola solidària que es va instal·lar a la plaça d'Octavià durant tot el matí i que va aconseguir recaptar 2.460 euros per la causa. Però el dia de reivindicació és aquest dimarts, i se'n vol fer ressò amb la il·luminació de l'Ajuntament de color verd. Des de l'AFA expliquen que el lema d'enguany és 'Zero omissions, zero Alzheimer', i que vol transmetre la necessitat de fer un diagnòstic precoç quan es tenen sospites de la malaltia per tal que hi hagi més rapidesa i es pugui alentir el deteriorament de les capacitats.

Per aquest dimarts també s'ha preparat una taula rodona a les 6 de la tarda. Sota el títol 'Ètica i apoderament. Una nova mirada cap a l’Alzheimer', Vera Noguera, Berta Baladas i Consol Farràs DMD volen parlar de la importància dels desitjos i sentiments de les persones diagnosticades a la Casa de Cultura.

Per dimecres s'han preparat dos tallers pràctics: a les 11 del matí sobre bon tracte professional, i a les 12 del migdia sobre estimulació sensorial. De cara al dissabte dia 25 a les 7 de la tarda, també s'ha organitzat una masterclass de zumba solidària amb la malaltia, a la plaça de la República.

I dimecres 29 segueixen les xerrades, amb Berta Baladas sobre emocions i benestar a les 11 del matí, i seguidament Josep Àngel Noguera reflexionarà al voltant de la importància de tenir cases còmodes com a previsió de futur.

Els actes també s'allarguen al mes d'octubre amb l'obra de teatre 'Abans que arribi l’Alemany', programada per dia 7 a dos quarts de nou del vespre al Teatre de Mira-sol. Interpretada per 8UIT de Teatre, des de l'AFA la descriuen com una peça que fa pensar en el que representa l'Alzheimer amb molta profunditat però alhora humor.

Més endavant, el dia 10, la plaça d'Octavià i els jardins del Monestir acolliran una gimcana familiar que vol ajudar a conèixer millor perquè algunes persones grans no recorden. I les activitats es tanquen el 7 de novembre, amb una caminada solidària per la lluita contra la malaltia que començarà al parc de Can Vernet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.