Trenta pares i alumnes participen en el bicibús de l'escola La Mirada

Dotze famílies han participat aquest divendres en el tercer bicibús que se celebra a la ciutat


  • Comparteix:

Un grup d'infants amb les seves famílies han participat en aquest bicibús / Foto: Localpres

Un grup d'infants amb les seves famílies han participat en aquest bicibús / Foto: Localpres

Dotze famílies han participat en una nova prova pilot de bicibús a Sant Cugat. Trenta persones han fet aquest matí el recorregut fins a l'escola La Mirada. És el tercer que se celebra al municipi després que el passat mes d'abril tingués lloc el primer organitzat per les famílies de l'escola Pi d'en Xandri.

El bicibús és una iniciativa que té com a objectiu facilitar els desplaçaments en bicicleta fins a l'escola de manera grupal i segura amb pares, mares i alumnes. Ciutats com Vic i Barcelona ja fa temps que posen en pràctica aquesta modalitat que pretén canviar els hàbits dels infants i oferir-los certa autonomia per desplaçar-se fins a l'escola.

En aquesta edició, han participat dos membres de la Unió Ciclista Sant Cugat, que han ajudat que la ruta sigui més segura, i la regidora de Medi Ambient i comissionada per l'Emergència Climàtica, Alba Gordó. Nina Kempa, mare d'un alumne de La Mirada i membre de la comissió de medi ambient de l'escola, ha estat l'organitzadora de l'esdeveniment. Ha destacat que els infants s'ho han passat "bomba", com "quan van al casal", i que cap s'ha queixat durant el trajecte.

La ruta ha travessat punts com el carrer de Sant Domènec, un lloc on hi transiten pocs vehicles, però de cara a futures edicions, Nina planteja passar per altres carrers com l'avinguda Rius i Taulet que, malgrat que tenen un carril bici, hi circulen molts vehicles.

De cara al futur, Kempa està parlant amb famílies de l'escola L'Olivera per animar-les a què s'uneixin al bicibús de La Mirada, del qual se'n vol fer un cada divendres. També creu que els carrils bici a Sant Cugat són encara insuficients "comparats amb altres zones", com el barri del Poblenou de Barcelona, i que iniciatives com aquesta poden ajudar a què de cara al futur se n'habilitin més.


Bicibus La Mirada

La idea del Bicibus és que en un futur els nens més grans, de 9-10 anys puguin anar sense els seus pares, o amb nens més petits. És una forma molt divertida d'anar a l'escola



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.