Collserola celebra el Dia dels Ocells amb un cap de setmana ple d'actes

Totes les activitats seran gratuïtes i aniran des dels tallers fins a les passejades guiades


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Istock

Imatge d'arxiu de Collserola / Foto: Istock

Aquest cap de setmana el Parc Natural de Collserola celebrarà el Dia Mundial dels Ocells. El dissabte 2 d'octubre hi haurà la passejada guiada 'Vols d'Ocells', que pretén donar a conèixer els valors del parc de Collserola, a través de les explicacions d'un guia expert. El diumenge 3 hi haurà dues xerrades a càrrec de dos especialistes, una passejada guiada portada a través d'un guia, un espectacle familiar, un joc i tallers familiars de manualitats per als infants.

Dissabte es donarà sortida a la jornada d'activitats. Els 'Vols dels Ocells' serà una caminada per la muntanya del Tibidabo, més concretament pels entorns del Centre d'Informació. Començarà a partir de les 11 h a la carretera de l'Església 92, a 10 minuts a peu de l'estació de Les Planes i, finalitzarà el recorregut al mateix punt. La visita que s'allargarà fins a les 13.30 h, tindrà una durada de dues hores i mitja. La visita serà conduïda de la mà d'un guia especialitzat.

Un dia més tard, diumenge, les activitats seguiran el seu transcurs. A Can Coll, a la carretera de Cerdanyola a Horta, es portaran a terme les sis activitats programades per a la jornada de diumenge. A les 10.30 h, l'especialista Francesc Llimona, biòleg del Parc donarà una xerrada sota el lema 'Ocells: més de 30 anys ajudant-nos a conèixer i protegir el Parc Natural de Collserola'. Mitja hora més tard, a les 11 h, Xavier Riera, especialista de l'Institut Català d'Ornitologia farà el mateix on desenvoluparà la seva xerrada, 'NOCMIG, un projecte de ciència ciutadana'.

També, a les 11 h, començarà una de les dues passejades guiades, 'Ocells de bosc, ocells de conreus', que té com a objectiu explicar els diversos ocells de la zona i el seu funcionament en aquest ecosistema. A les 12.30 h es tornarà a realitzar la mateixa passejada. En dos torns, també es realitzarà l'espectacle familiar 'Contes plens de pardals'. Sara Sareta serà l'encarregada de conduir aquests espectacles. El primer dels espectacles començarà a les 11.30 h, mentre que el segon ho farà, una hora després, a les 12.30 h. Per a les persones més mogudes es realitzarà un joc 'Rapinyaries en vol', que consistirà a intentar endevinar els diferents ocells que volin. Per acabar la ronda d'activitats, es faran pels més petits, uns tallers de manualitats entre d'altres.

Finalment, cal recordar que totes les persones que vulguin participar en alguna de les activitats han de demanar cita prèvia trucant al 936920396 i complir amb els requisits marcats per la COVID-19.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.