L'Ajuntament denega la llicència municipal al nucli zoològic Cal Castillo i l'insta a cessar les seves activitats


  • Comparteix:

Josep Castillo, propietari de la instal
·lació, ha anunciat que recorrerà la decisió

Josep Castillo, propietari de la instal ·lació, ha anunciat que recorrerà la decisió

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament ha denegat la llicència municipal al nucli zoològic de Cal Castillo, a Sol i Aire, i ha instat el propietari a cessar les seves activitats en un termini màxim de dos mesos. El responsable de la instal·lació , Josep Castillo, considera que és víctima d'un greuge comparatiu respecte altres negocis que sí tenen permisos i que, segons ell, malmeten el medi ambient.

L'Ajuntament ha ordenat la paralització immediata de les activitats del nucli zoològic de Cal Castillo, a la urbanització de Sol i Aire, després de denegar-li la llicència municipal de l'activitat, necessària perquè la Generalitat autoritzés aquesta instal·lació. Des de l'Àrea de Medi Ambient s'ha instat al nucli zoològic a retirar els animals de la instal·lació i el tancat que, segons l'equip de govern, està situat en una finca pública pertanyent a l'Ajuntament. A més, la instal·lació està ubicada en uns terrents qualificats com a Parc Forestal de Reserva Natural, una qualificació que no admet aquesta activitat.

Per Eduard Pomar, tinent d'alcalde de Medi Ambient, els incompliments urbanístics són els que fan que no es puguin atorgar les llicències municipals al nucli zoològic del Can Castillo.

Eduard Pomar

Hi havia una sèrie d'incompliments , molts d'ells urbanístics, que fan que no fos possible atorgar la llicència municipal que reclamava el propietari


La resolució de l'equip de govern també destaca que l'activitat que es desenvolupa a Cal Castillo ja havia estat objecte de informes desfavorables per part del Consorci de Collserola i que, a més, les instal·lacions acollien alguns animals exòtics o no autòctons.

Per la seva banda, el propietari del nucli zoològic, Josep Castillo, considera que el fet que l'Ajuntament no hagi donat el seu consentiment a la Generalitat per tal de facultar les activitats del zoo és un 'greuge comparatiu'. Castillo s'ha mostrat perplex pel fet que hi hagi negocis hostils amb el medi ambient que, en canvi, no tenen problemes a l'hora de rebre la llicència municipal, i ha denunciat també la marginació que, segons ell, rep la urbanització de Sol i Aire per part del consistori. L'escoltem.

Josep Castillo

Quin interès té l'Ajuntament a donar llicències a negocis hostils amb el medi ambient i no a la gent de Sol i Aire que és un barri perseguit i marginat des de 1976


Amb tot, el responsable del nucli zoològic té dos mesos de termini per retirar els animals de la instal·lació. Castillo ja ha anunciat que recorrerà la decisió de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Aquesta ciutat no ha de tancar portes a activitats com aquesta, que gratifiquen a les nostres vides plenes de obligacions i restriccions, les quals donen amb una visió de la naturalesa molt necessària pels nostres fills i grans. ¿Com ensenyarem a grans i petits a cuidar la natura si l’Entitat pública, quant vol, deixa fer urbanitzacions a llocs protegits o carreteres per terres qualificades com a boscos i en canvi tanca una activitat com aquesta altruista i amb un objectiu que no es un altre que mostrar a la gent que la fauna es una part important de les nostres vides? La resposta podria ser que si donés beneficis astronòmics com les urbanitzacions de luxe que estan pujant per les besants Est i Oest de Collserola, que també son o eren zones protegides o si fa eren part dels boscos, la resposta de l’Entitat pública seria diferent. Això es la meva opinió i com a tal cadascú pot opinar el que vulgui i no crec que estigui massa des encaminat de la realitat. Atentament.

Fenix. Enviat el 30/jul/08


No podem permetre que l´ajuntament li tregui tot el mèrti que té el Sr. Castillo. Fa el que vol a casa seva, i es pren moltes molèsties per mantenir els animals. No com l´ajuntament, que a part de cobrar i pintar zones blaves no fa res més per ningú que no siguin ells mateixos. Quina vergonya. Es patètic.

Angels Perez. Enviat el 19/set/08


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.