Adeu a les restriccions més severes: es recupera el 100% d'aforament als llocs de socialització

La Generalitat fa "un pas important" per "recuperar l'activitat prepandèmica", però avisa que "la pandèmia encara no ha acabat"


  • Comparteix:

Cauen la majoria de restriccions anti-Covid als actes culturals, esportius i en la restauració / Foto: Cugat Mèdia

Cauen la majoria de restriccions anti-Covid als actes culturals, esportius i en la restauració / Foto: Cugat Mèdia

Cauen la majoria de restriccions en activitats culturals, esportives i d'oci. La Generalitat ha aprovat la recuperació del 100% dels aforaments a tots els actes culturals, als esportius a l'aire lliure i als bars i restaurants, on tampoc caldrà la distància entre taules ni es limitarà el nombre de persones. L'única mesura que es manté és la de l'ús de la mascareta en espais interiors i també a l'exterior quan no es pugui respectar el metre i mig de distància entre persones, a més de la higiene de mans i la ventilació. El relaxament de les restriccions entra en vigor aquest divendres.

La decisió ve propiciada, segons ha explicat el president del Govern, Pere Aragonès, per uns "molt bons" indicadors epidemiològics i perquè els malalts crítics de Covid-19 han baixat per primera vegada en l'últim any del centenar. Una millora que des del Govern s'atribueix a la vacunació. Això sí, Aragonès alerta que "la pandèmia encara no ha acabat" i que "no pot ser sinònim d'una relaxació total".

La limitació d'aforaments a restauració, cultura, esport exterior, universitats i fires i congressos decau i torna a ser del 100%. Encara es mantindrà la restricció del 80% a esdeveniments esportius d'interior i la del 70% a locals d'oci nocturn i a concerts amb la gent a peu dret. En l'àmbit de la restauració, a banda de recuperar l'aforament del 100%, bars i restaurants també recuperaran l'horari habitual anterior a la pandèmia. Tampoc caldrà que mantinguin cap tipus de distància de seguretat entre taules ni que el límit màxim de comensals per taula sigui de 10 persones. Això sí, la mascareta segueix essent "fonamental".

Els àmbits universitaris, les fires i congressos o les activitats lúdiques també es beneficien de la decisió de la Generalitat. Les úniques excepcions seran els locals d'oci nocturn, on es manté l'aforament limitat al 70%, l'obligació de mostrar el certificat covid per accedir als recintes i la de dur mascareta a l'interior. Els concerts en espais tancats amb la gent a peu dreta tindran les mateixes limitacions.

Tots els canvis es basen en el fet que el Procicat ha rebaixat el nivell de la pandèmia d'emergència a alerta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.