L'Ajuntament demana la instal·lació de pantalles acústiques a l'AP-7 i B-30 al pas per Valldoreix

Sant Cugat suma aquesta petició a la que ja havia fet per al tram de Mas Gener, a Mira-sol


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'AP-7 i la B-30 / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de l'AP-7 i la B-30 / Foto: Google Maps

Nova petició per part de l'Ajuntament per mitigar el soroll de l'AP-7 i la B-30 als entorns urbans de Sant Cugat. En aquest cas, el govern local ha demanat formalment a l'executiu espanyol que iniciï 'un expedient per determinar quina és la millor manera de fer front a les demandes del veïnatge de Valldoreix i de l'EMD de Valldoreix per mitigar l'impacte acústic'. De fet, des del consistori s'assenyala un creixement en la intensitat del trànsit a la B-30, derivat de la inauguració de la nova connexió amb l'A-2 i de l'alliberament dels peatges.

Aquesta petició formal se suma a la ja històrica reivindicació per la instal·lació de pantalles acústiques a Mas Gener (Mira-sol) pel mateix motiu. Es tracta d'una iniciativa que recullen els pressupostos generals de l'Estat d'enguany i que s'ha de licitar abans que acabi 2023 i construir abans que acabi 2025, ja que estarà finançat amb els fons europeus Next Generation. Fins que no estigui feta la licitació, no es coneixeran tots els detalls dels treballs.

Des de l'Ajuntament consideren que, una vegada consolidada la previsió per al tram de Mira-sol, ara "calia fer un pas endavant i iniciar aquest nou recorregut per al tram de Valldoreix". En nota de premsa, fonts municipals expliquen que "l'Ajuntament i delegació del govern han tingut diverses reunions, i que el Ministeri de Foment va descartar l'ampliació del projecte de Mira-sol per contemplar el tram de Valldoreix, així com per agilitzar el procediment. La resposta ha estat iniciar de nou tot el recorregut administratiu realitzat pel tram de Mira-sol".

Tot plegat és fruit del treball conjunt entre l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix per donar resposta a les peticions de la ciutadania, amb qui s'ha mantingut contactes "constants", així com amb la Plataforma Stop Soroll AP-7 de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.