Dispositiu policial per prevenir incidents a l'entrada de les carpes Drinkking-Lemon Sant Cugat

La discoteca, Mossos i Policia Local sumen forces per garantir la seguretat a la zona


  • Comparteix:

Presència policial, més seguretat i entrades anticipades. Són els tres elements clau amb què des de les carpes Drinkking-Lemon de Sant Cugat han garantit aquest divendres una nit sense incidències, després que la setmana passada les aglomeracions provoquessin una allau humana que va acabar amb sis persones ferides. Per evitar que es repetís una situació com aquesta, la discoteca només ha permès l'entrada fins a les 00.30 h amb entrades anticipades, de les quals se n'havien venut al voltant d'un miler. A partir d'aquesta hora, han pogut adquirir el seu tiquet aquells que no en tenien.

Des d'abans de les 23 h, desenes de joves s'han començat a aplegar a l'entrada del recinte. Separats per grups d'amics, s'han anat col·locant en fila, mentre bevien, xerraven i esperaven, emocionats, l'inici de la nit de festa. Cap a les 23.30 h, vint minuts abans que obrissin les portes, ja eren centenars els joves que feien cua, molts d'ells sense mascareta.

Alguns d'ells van viure en primera persona l'allau de gent del passat divendres, però en van sortir il·lesos. D'altres no hi van ser, i no s'han volgut perdre l'experiència d'aquest cap de setmana. Han vingut principalment de Sant Cugat, de Rubí, de Sabadell i, en alguns casos esporàdics, de Castelldefels, de Vic o, inclús, de Girona.

Per garantir el control, els Mossos d'Esquadra i la Policia Local han posat en marxa un dispositiu especial a la zona. Hi havia dotacions dels Mossos a la rotonda del centre comercial i a l'entrada de la zona de parking, mentre que la Policia Local s'ha situat a la sortida de la rotonda de l'hipòdrom. Per la seva banda, des de les carpes també han reforçat la seguretat, amb el doble d'efectius, més d'una dotzena. A més, per evitar aglomeracions, els assistents amb entrada anticipada només han hagut de mostrar el codi QR a l'entrada.

Un incident puntual
Respecte a l'incident de la setmana passada, des de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM) han tancat files amb la discoteca. "Aquí tot s'ha fet bé i estava correcte", ha defensat el secretari general de l'associació, Joaquim Boadas, aquest divendres en una atenció als mitjans. Ha assegurat que el cap de setmana passat des de la discoteca no es va vendre cap entrada i que el descompte que s'havia promocionat es va anul·lar abans "pel mateix canal" per on les persones interessades s'havien apuntat.

El secretari general de la FECASARM ha agraït l'acció ràpida de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra, que van decidir obrir les portes de les carpes per descongestionar la zona d'accés. "Si no s'arriben a obrir portes, la cosa hagués acabat pitjor", ha reflexionat. Així, ha explicat que gairebé tota la gent que va accedir divendres de la setmana passada ho fer gratuïtament, amb l'objectiu de "garantir la seguretat".

Boadas ha matisat que l'aforament de la sala és de 2.700 persones i que en cap cas es va arribar a omplir.

Els Mossos d'Esquadra van explicar a Cugat Mèdia que arran de la seva actuació van obrir diligències, a les quals han incorporat declaracions de les persones afectades per l'incident de la setmana passada.

La JNC fa una crida a la responsabilitat ciutadana
La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) de Sant Cugat ha emès un comunicat on qualifica la situació viscuda la setmana passada d'"intolerable, especialment en el context de pandèmia actual". Per això, el col·lectiu fa una crida a la "responsabilitat ciutadana", i també insta l'Ajuntament de Sant Cugat, entitats i empreses de l'oci nocturn a "aplicar les mesures i els controls necessaris per mantenir en tot moment un oci ordenat". En tot cas, la JNC considera "completament injust" que s'aprofiti l'incident per "criminalitzar i estigmatitzar" el jovent.







Joaquim Boadas

No ens amaguem de res. Aquí tot s'ha fet bé i es va gestionar de manera molt correcta per evitar que la cosa arribés a més. Obrint portes i actuant amb Policia Local i Mossos es va trobar una solució molt ràpida.

Recull de joves

Testimonis d'alguns joves que esperaven a la cua de les carpes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.