L'Escola Oficial d'Idiomes anirà a l'espai que ocupa provisionalment l'IES Sant Cugat


  • Comparteix:

El cinquè institut podria ubicar-se al bosc de Vullpalleres

El cinquè institut podria ubicar-se al bosc de Vullpalleres

L'Escola Oficial d'Idiomes de Sant Cugat podria ubicar-se, de forma definitiva, en una part de l'espai que ocupa actualment l'IES Sant Cugat, un cop aquest disposi del seu nou edifici. Tot i que en un primer moment el departament d'Educació de la Generalitat no contemplava aquesta opció, ara ho estan reconsiderant sempre i quan no s'opti per arreglar l'actual edifici sinó per fer-ne un de nou.

Tot i que en un primer moment, el departament d'Educació de la Generalitat no veia amb bons ulls la possibilitat d'ubicar l'Escola Oficial d'Idiomes en aquest emplaçament, ara han decidit reconsiderar la proposta però partint de l'opció de fer un nou edifici enlloc de reaprofitar l'existent.

La tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha explicat que la proposta ha estat ben rebuda per part del govern català, però que encara no hi ha calendari. La voluntat seria però, un cop l'IES Sant Cugat disposi del seu nou edifici, al mes de setembre, poder començar a treballar i consolidar així una zona de centralitat educativa en aquest barri del municipi.

Àngels Solé

Hem acordat que seria interessant que l'Escola Oficial d'Idiomes s'ubiqués al lloc de l'IES Sant Cugat , no tant reciclant el que hi ha sinó fent-la nova.


Recordem que actualment, l'Escola Oficial d'Idiomes està emplaçada a l'IES Arnau Cadell provisionalment.

D'altra banda, el cinquè institut, que des de fa temps reclamen pares, professors i el propi ajuntament, no arribarà, segons les previsions actuals de la Generalitat, fins al 2009, i podria ubicar-se molt provablement al bosc de Vullpalleres, entre les escoles L'Olivera i Pins del Vallès, i prop de la nova estació de FGC que s'ha de fer en aquest barri.

Així ho ha avançat Solé, que ha afegit que no els preocupa excessivament el calendari proposat pel govern català perquè, en cas que es confirmi que aquest centre de secundària és necessari abans, la possibilitat de construir-lo amb mòduls prefabricats els dóna un bon marge de maniobra.

Àngels Solé

Ells pensen en calendari 2009 perquè pensen que amb nova línia de l'IES sant Cugat podrem absorvir la nova població però jo crec que si cal abans, amb aquest mòduls de construcció ràpida, ho tenen relativament bé.


Per últim, i pel que fa a planificació d'equipaments escolars, les administracions local i catalana han començat a parlar també de l'onzena escola de primària, que podria estar ubicada en un solar proper a l'Escola d'Arquitectura del Vallès. D'aquesta manera, es podria descongestionar el CEIP del Turó de Can Matas un cop tot aquest barri estigui urbanitzat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.