Maulets considera que la Llei integral contra la violència de gènere no avança en la prevenció


  • Comparteix:

El col·lectiu ha organitzat una campanya per combatre el patriarcat

El col·lectiu ha organitzat una campanya per combatre el patriarcat

La Llei integral contra la violència de gènere només soluciona el problema quan les dones ja han estan maltractades, però no millora la prevenció. Aquesta és l'opinió del col·lectiu Maulets, que ha presentat una campanya que engegarà aquesta entitat coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora.

La campanya porta per lema 'Prou hipocresia institucional, cal eradicar el patriarcat per acabar amb la violència de gènere', i és una crítica a la Llei integral contra la violència de gènere.

Segons una de les membres de Maulets i organitzadora de la campanya, Roser Tordera, aquesta llei només té en compte les dones que ja han estat maltractades, però no desenvolupa mecanismes per prevenir aquest tipus de violència.

Roser Tordera

Aquesta llei sí que representa una major seguretat per les dones que ja han patit la violència de gènere però no soluciona l'arrel del problema. No fa menció a aspectes d'educació.


Per Tordera, cal potenciar l'educació per prevenir aquest tipus de violència i eradicar-la definitivament de la nostra societat. En aquest mateix sentit s'ha expressat la membre de Maulets Alba Johé, que ha apostat per fugir de la visió patriarcal, que perjudica tant a homes com a dones. L'escoltem.

Alba Johé

Les dones hem estat les més perjudicades per aquests rols i ja portem lluitant en contra aquesta opressió. Ens hem de donar compte que el sistema patriarcal ens perjudica a tots.


La campanya engegada per Maulets comptarà amb diferents actes coincidint amb el Dia Internacional de la Dona Treballadora. Aquest dijous, 3 de març, presenten al Casal Popular La Guitza una exposició fotogràfica sobre aquest tipus de violència i el proper dilluns 7 de març es farà una taula rodona a càrrec d'un grup de feministes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.