Amics de l'Orgue de Sant Cugat ha recollit ja 4.300 euros per a la rehabilitació de l'instrument


  • Comparteix:

Els treballs de rehabilitació ascendeixen, en total, a uns 130.000 euros

Els treballs de rehabilitació ascendeixen, en total, a uns 130.000 euros

L'associació Amics de l'Orgue de Sant Cugat valora positivament la campanya que porta a terme des de setembre per restaurar l'orgue del Monestir. De moment ja han recollit 4.300 euros, però segons Jaume Fàbregas, president de l'associació, els treballs de rehabilitació ascendirien als 130.000 euros. A l'instrument li manquen encara uns 300 tubs, és a dir, sis registres al segon teclat.

La campanya per rehabilitar l'orgue del Monestir, engegada per l'associació Amics de l'Orgue de Sant Cugat, té una bona acollida entre els santcugatencs. Així ho ha expressat el president de l'associació, Jaume Fàbregas, que assegura que des de setembre de l'any passat s'han recaptat uns 4.300 euros.

Malgrat això, Fàbregas, també organista titular del Monestir, assegura que els treballs de rehabilitació ascendirien en total a 130.000 euros després de valorar l'estudi tècnic que va portar a terme l'organista alemany Philipp Klais per a la restauració d'aquest instrument.

L'orgue, que va començar a erigir-se a l'època barroca, es va quedar a mitja construcció al segle XX i li manquen encara moltes peces per completar-lo. Escoltem Jaume Fàbregas

Jaume Fàbregas

L'associació va nèixer a partir de l'estudi de reahabilitació sobre aquest instrument de l'orguerer alemany Philipp Klais. La construcció de l'orgue es va quedar a mitges.


La campanya que porta a terme Amics de l'Orgue consisteix en la recaptació d'aportacions dineràries a través de diversos concerts o en la possibilitat de fer-se soci de l'entitat amb una contribució de 30 euros al mes. A més, l'associació també ofereix la possibilitat d'apadrinar un tub, i és que a l'orgue li manquen encara 300 peces, és a dir, que li falten 6 registres.

Jaume Fàbregas

Hi ha la posibilitat de fer-se soci de l'entitat amb una aportació de 30 euros al mes o el fet d'apadrinar a un tub, i és que a l'orge li manquen 300.


Fàbregas assegura que l'entitat continuarà oferint concerts per poder aconseguir els 125.700 euros que falten per la reconstrucció d'aquest orgue històric del Monestir de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.