Sant Cugat i la ciutat italiana d'Alba avancen cap a un futur agermanament


  • Comparteix:

Un Torneig de Petanca, una exposició fotogràfica i dues conferències sobre Alba han servit per estrènyer vincles entre les dues ciutats

Un Torneig de Petanca, una exposició fotogràfica i dues conferències sobre Alba han servit per estrènyer vincles entre les dues ciutats

Amb un pilar de quatre aixecat pels Castellers de Sant Cugat s'ha donat la benvinguda a la delegació de la ciutat italiana d'Alba, que per vuitè any consecutiu la nostra ciutat. La trobada, que ha girat entorn d'un torneig de petanca, ha comptat també amb la inauguració d'una exposició fotogràfica sobre Alba i un parell de conferències que ha servit per conèixer millor aquest municipi del Piemont, que en un futur podria agermanar-se amb la nostra ciutat.

El Torneig Internacional de Petanca que se celebra aquest cap de setmana ha servit perquè la ciutat italiana d'Alba, al Piemont, visités una vegada més Sant Cugat, fent així un pas més en l'agermanament de les dues ciutats.

Aprofitant la visita de la delegació italiana, que aquest cop ha vingut acompanyada de les ciutats de Beausoleil, de França, i d'Arlon de Bèlgica, s'han programat un seguit d'actes culturals, com una exposició i un parell de conferències, que han servit per conèixer millor aquest municipi de Piemont i per estrènyer els vincles entre la societat civil per poder fer algun dia un agermanament. Per l'alcalde, Lluís Recoder, aquest agermanament ha de venir motivat des de la societat civil i no pas des de les institucions.

Lluís Recoder

No és un agermanament entre institucions si no que ho és entre pobles i ciutadans; avui ens ha reunit un esport com la petanca que ens ha servit per organitzar diferents actes per donar a conèixer la ciutat d'Alba


Recoder també ha destacat la bellesa de la ciutat italiana i ha fet una sèrie de paral·lelismes entre les dues ciutats, com per exemple la proximitat amb la natura, la forta identitat cultural o el potencial econòmic. Uns paral·lelismes que han quedat ben palesos amb l'exposició fotogràfica 'Les Langhe, ahir i avui: una terra i la seva gent, entre el passat i el present', que permet conèixer, a través de diverses imatges, la cultura, la gent i els paisatges d'aquesta ciutat italiana. Així ho ha explicat el seu alcalde, Giuseppe Rossetto.



La inauguració de l'exposició ha comptat també amb la presència del cònsol general d'Itàlia, Franco Giordano. Per complementar les fotografies de la mostra, la delegació d'Alba ha ofert també dues conferències sobre la història de la ciutat italiana i la indústria xocolatera Ferrero, la més important de la ciutat. Els actes han acabat amb un sopar oficial en el que s'han lliurat els premis del Torneig Internacional de petanca, en què hi ha pres part els municipis de Sant Cugat i Alba, així com la ciutat belga d'Arlon i la francesa de Beausoleil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.