Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal tornen a reclamar un hospital de referència


  • Comparteix:

Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal han tornat a reclamar la construcció d'un hospital de referència que doni servei a aquesta àrea i que, d'aquesta manera, eviti que els seus habitants s'hagin de desplaçar fins a Terrassa. El ple municipal de Rubí ja ha aprovat una moció demanant aquest equipament, que serà enviada a la Generalitat i als ajuntaments de Sant Cugat i Castellbisbal perquè l'aprovin en els seus plenaris.

Amb aquesta moció es demana la construcció d'un hospital que doni servei a les tres ciutats i que aquestes siguin considerades una àrea de referència en el Pla Sanitari del Vallès. Aquest equipament evitaria les cues de trànsit que es produeixen com a conseqüència dels desplaçaments que els habitants de les tres ciutats han de fer per anar a la Mútua de Terrassa i l'Hospital de Terrassa. L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha destacat la necessitat de tenir aquest hospital, que donaria servei a prop de 150.000 persones. L'escoltem.

Lluís Recoder

Som ja 150.000 habitants entre les tres ciutats, constituim una àrea bàsica de salut, i ens toca tenir un hospital que ens apropi aquest servei que ara presta Mútua de Terrassa. No descarto que el ple de Sant Cugat també ho demani.


La demanda es torna a posar sobre la taula en un moment en què s'han creat els ens territorials de govern en termes de salut entre el Departament de Salut i les entitats municipalistes ACM i FMC, i coincidint amb el replantejament de les necessitats de la població que està efectuant la conselleria per adequar i optimitzar els recursos existents i planificar-ne de nous a mitjà i llarg termini.

Recordem que el departament de Salut havia anunciat la possibilitat de construir en aquesta zona un hospital lleuger, és a dir, per aquelles intervencions que no requereixin haver d'ingressar per passar la nit. Una possibilitat, però, que s'ha de concretar al llarg d'aquest 2005.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.