La Cecot diu que el procés de normalització de treballadors estrangers està afectant el 10% de treballadors de la comarca


  • Comparteix:

La normalització dels treballadors estrangers està afectant només el 10% del treballadors del Vallés Occidental que estan en aquesta situació. Així es desprèn d'un informe elaborat per la patronal vallesana Cecot, que insisteix que el procés està tenint una incidència molt baixa que no respon realment a la magnitud del problema global.

Segons la Cecot, només 3 de cada 10 tramitacions de normalització laboral de treballadors estrangers pertany als principals sectors econòmics, el que suposa una molt baixa incidència real d'aquesta mesura. D'aquesta manera, els sector domèstic, els serveis de dependència i el sector agrícola representen el 70% de les sol·licituds.

Des de la patronal asseguren també que, en el mes que porta obert el procés de tramitació, el Ministeri de Treball ha rebut prop de 48.00 peticions de normalització, el que correspon, diuen, a només el 10% del total de treballadors estrangers en situació irregular.

La directora de Borsa de Treball de Cecot, Paola Sancho; explica les dades que han recollit fins ara des de la patronal.

Paola Sancho

El gruix del procés està entre els serveis domèstics i el sector agrícola, aproximadament el 70%. L'altre 30% està entre la construcció, el metall i l'hosteleria.


En aquest sentit, des de la Cecot, encoratgen, un cop finalitzat el procés, a crear polítiques d'immigració menys restrictives i més centralitzades. Segons la patronal, aquest és un dels motius pel que només un 10% dels treballadors irregulars hagin iniciat el procés de normalització, ja que els treballadors han de fer molts tràmits. Escoltem a la directora de la Borsa de Treball de Cecot, Paola Sancho.

Paola Sancho

Ha d'haver-hi una política d'immigració més centralitzada i menys restrictiva, que permeti portar treballadors des de origen.


Davant d'aquesta situació, la patronal aposta, com una possible via de solució, per la contractació de treballadors estrangers des del seu origen, però que això encara requereix masses tràmits.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.